• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SHOWTIME! SRPKINJE U POLUFINALU!

Autor mondo.rs

Maestralna Ana Dabović predvodila naše hrabre devojke do pobede nad favorizovanim Turkinjama - 75:63! Marinine lavice sigurne učesnice kvalifikacija za Rio!

 SHOWTIME! SRPKINJE U POLUFINALU! Izvor: MN PRESS


Najbolje protiv najboljih!

Izabranice Marine Maljković izborile se u Budimpešti za plasman u polufinale Evropskog prvenstva!

Pobedile su u polufinalu ekipu koja je blistala na ovogodišnjem Eurobasketu i završila drugu fazu sa perfektnim učinkom:

TURSKA - SRBIJA 63:75 (18:18, 9:10, 8:22, 25:21)

Selektorka Maljkovićeva nazvala je sredom "Danom D" za srpsku žensku košarku. Tražila je da na leđima njenih igračica ne bude veliki pritisak pred duel sa ekipom koja je "zadužila" njenu ekipu na prošlogodišnjem Mundobasketu.

Minulog leta, Turkinje su nam se "izvukle" i savladale naše devojke u četvrtfinalu, na svom terenu, samo poenom razlike. Ove srede, to im nije dozvoljeno, pre svega zahvaljujući fenomenalnoj timskoj igri Srpkinja u drugom poluvremenu.

Odigravši veći deo nastavka praktično bez greške, Marinine lavice potpuno su "prelomile" utakmicu, pa sačuvale vođstvo, predvođene maestralnom Anom Dabović, koja je ubacila čak 31 poen!

Rivalke u polufinalu naše devojke saznaće po okončanju utakmice Litvanija - Belorusija, zakazane za večeras u 20.30 časova.

Pre dve godine, naše devojke završile su učešće na Eurobasketu u polufinalu, u kojem ih je pobedila Španija, sada branilac titule.

SRBIJA: Radočaj, Petrović 7 (7 sk), Čađo, Krnjić, Jovanović 3, Milovanović 15, Butulija 4, Ajduković, Topuzović, M. Dabović 10, A. Dabović 31 (4/8 za tri), Pejdž 5 (1/1 za tri).

ČETVRTA ČETVRTINA:

Nažalost, nije dobro počeo poslednji kvartal. Naše devojke kao da su usmerile svu energiju na očuvanje postojeće razlike, što su Turkinje kaznile i mic po mic smanjivale zaostatak.

Šest minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 45:54, pa je selektorka Marina Maljković morala da zatraži tajm-aut i trgne ekipu. Tako malo deli naše devojke od polufinala... Samo hrabro!

Ana Dabović ubacila je jako, jako važne poene, za "plus 9" za Srbiju, 47:56 trenutni je skor, a Turkinje napadaju i koriste momenat.

Opet Ana Dabović, opet sa "crte". Sada je "plus 11" za naše devojke - 65:54! Dva minuta do kraja!

Dabović uz zvuk sirene pogađa sa više od osam metara! Kakva pobeda Srpkinja!

KRAJ! SRBIJA JE U POLUFINALU EUROBASKETA I OVE GODINE!

TREĆA ČETVRTINA:

Prvo poluvreme završeno je minimalnim vođstvom Srpkinja, a drugo započeto furioznom igrom naših košarkašica!

Milica Dabović pogodila je polaganje, njena sestra Ana dva slobodna bacanja, a potom je precizna bila i Danijel Pejdž, za 29:35. Serija tu nije stala, već je mlađa Dabovićeva pogodila i za "plus osam", a njena sestra i Pejdž učinile razliku dvocifrenom - 29:42!

Turkinje u skoro pet minuta nastavka (4,4 minuta) nisu ubacile ni poen! Nedugo potom jesu, ali je i Jelena Milovanović odgovorila trojkom! 45:31 za Srpkinje 13 minuta pre kraja!

I tu nije kraj... Ana Dabović sa osam metara pogađa trojku! Igramo F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-O u ovim trenucima! Naše devojke vode 48:33!

Maksimalno vođstvo Srpkinja - 52:35, u poslednjem minutu treće četvrtine smanjila je trojkom plejmejkerka Turkinja - Alben Išil, na 38:52.

*Direktnu vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru obezbediće šampionke Evrope, a ekipe plasirane od drugog do petog mesta igraće kvalifikacioni turnir od 13. do 19. juna 2016. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC