• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Uvažene primedbe FIBA, ali i naše

Autor mondo.rs

Predsednik KSS vrlo zadovoljan ishodom beogradskog sastanka na temu "FIBA - ABA liga".

 Dragan Đilas zadovoljan sastankom na temu FIBA - ABA liga  Izvor: MN PRESS

Košarkaški savez Srbije i četiri vodeća srpska kluba pre dve nedelje su inicirali razgovore sa partnerima iz regiona, kako bi u poslednjem trenutku bili prevaziđeni problemi sa Svetskom košarkaškom asocijacijom (FIBA) i kako bi regionalna liga nastavila da postoji, bez posledica po nacionalne timove i njihov nastup u FIBA takmičenjima.

Posle sastanaka održanih u Zagrebu i drugog, dosta kraćeg, u četvrtak u Beogradu, trebalo bi da je nacrt Statuta nove ABA lige - u kojoj će klubovi biti stopostotni vlasnici - konačno usaglašen sa zahtevima FIBA.

Dragan Đilas, koji je koordinirao komunikaciju sa FIBA i među nacionalnim Savezima, veruje da će u takvoj ligi i klubovi moći da ostvare svoje vitalne interese.

"Uvek sam govorio da možemo do rešenja, čak i kada je delovalo da će to biti jako teško", rekao je predsednik KSS novinarima u hotelu "Crown plaza".

 Ovaj sastanak sazvan je nakon što je FIBA uputila (brojne) primedbe na predlog osnivačkog akta nove ABA lige, koji joj je poslat pre sedam dana.

"Dobili smo određene primedbe, dali smo naše primedbe na njihove sugestije i one su uvažene, tako da liga sačuva svoju autonomiju. Klubovi su u isto vreme pričali sa Evroligom, da tamo ne bismo napravili neki problem. Danas smo usaglasili izmenjen tekst Statuta, koji ćemo opet poslati FIBA, uz moj zahtev da to pitanje bude na dnevnom redu Borda FIBA Evrope već u nedelju. Verujem da će biti tako".

U praksi bi to značilo...

"Da ABA liga dobije priznanje FIBA, da se liga registruje u Hrvatskoj u skladu sa dogovorom klubova (sedište će biti u Zagrebu - prim. aut) i da izađemo iz svih ovih tehničkih problema. Da klubovi mogu da igraju evropska takmičenja, a reprezentacije prvenstva Evrope. Da nešto ne izbaksuziram, ali zaista smo blizu da se ovo sve završi", poručio je Đilas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC