• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković: Poslednjim atomom snage do finala

Autor mondo.rs

"Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Protiv Belorusije zato moramo zadržati mirne glave", poručila selektor Srbije Marina Maljković uoči polufinala Evropskog prvenstva.

 Selektorka Srbije Marina Maljković traži maksimum u polufinalu Evropskog prvenstva Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Srbija je plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva napravila veliki rezultat. Selektor Marina Maljković svesna je toga, ali je i naglasila da u duelu sa Belorusijom njena ekipa mora da uloži poslednji atom snage, kako bi se plasirala u finale.

"Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Treba zadržati mirne glave. Napravile smo veliki rezultat. Sve ono na čemu smo radile prethodne tri godine i posebno od prvog dana priprema 27. aprila je stalo u 40 minuta utakmice protiv Turske", rekla je Maljkovićeva.

Srbija je plasman u polufinale izborila pobedom nad Turskom (75:63) i tako obezbedila i učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

"Sve ono na čemu smo potencirali posle svake prijateljske utakmice i svakog duela na šampionatu, ovoga puta smo u potpunosti ispunile. To je naš košarkaški stil, to je ono što ova ekipa najbolje zna da uradi i ja joj na tome još jednom čestitam".

Srbija će u petak od 18 časova igrati u polufinalu protiv Belorusije, koja je pobedila Litvaniju sa 68:66. Maljkovićeva ističe da će to biti težak meč.

"Čeka nas veoma neugodan protivnik, čiji je motor tima američka plejmejkerka Lindzi Harding. Ona ima dobru kontrolu lopte, sjajno razigrava svoj tim, a može da bude vrlo opasna i po koš. Duša tima je Anastasija Veramejenka, a tu je i dominantni centar Jelena Leučanka. Biće veliki izazov zaustaviti njihove vodeće igračice".

Maljkovićeva ističe da Srbija ne sme da dozvoli protivniku da nametne svoj ritam.

"Moramo da budemo maksimalno koncentrisane, jer u suprotnom ulaze u njihov ritam u kome su veoma opasne. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske, poštujemo naš koncept do poslednjeg detalja".

Ključ pobede je timska igra i selektor Srbije naglašava da na sutrašnjem meču u svakom trenutku svih pet košarkašica na parketu moraju da funkcionišu kao jedna.

"Moramo da se koncentrišemo na sadašnji trenutak. Divno je što smo obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali to nas tek očekuje. Ovo je realnost, nešto što je na dohvat ruke, ali opet tako daleko. Da bismo se na kraju radovale potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo", rekla je Marina Maljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC