• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Spriječiti kontre Poljaka

Selekcija Srbije poslije dva dana odmora nastaviće takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

 Ivković: Spriječiti kontre Poljaka Izvor: MONDO

"Orlovi" su se preselili u Lođ i u drugoj fazi igraće sa ekipama Poljske (subota od 18,15 časova), Turske i Litvanije, dok su u grupi F još Španija i Litvanija.

Selektor Dušan Ivković resprektuje domaći tim, ali ističe da njegova ekipa, uz pravilan pristup, može stići do nove pobjede.

"Upoznao sam način igre Poljaka skenirajući tim Španije u duelu protiv njih. Tada sam vidio da se radi o jako dobro vođenom timu od strane izraelskog stručnjaka Muli Kazurina. Poljska košarka je u usponu, to se vidi po ovoj selekciji, ali i po dvorani u Lođu koja zadovoljava najviše svjetske standarde. Oni imaju dobru kontrolu tima i veliki kvalitet igre. Mi smo ipak fokusirani na što bolju pripremu za taj duel i ne zanima nas njihov tim", istakao je selektor Srbije.

Ivković zna odakle prijeti najveća opasnost srpskom timu u duelu protiv Poljaka.

"Čak oko 30 odsto poena postižu iz kontranapada, jako dobro trče i na to ćemo morati posebno da obratimo pažnju. Oni na taj način dižu ekipu, ali i atmosferu na tribinama. Oni su Bugarima samo u prvoj četvrtini ubacili 32 poena i zato je neophodno da svo vrijeme držimo kontrolu igre i da broj lako primljenih poena svedemo na što je moguće manju mjeru. Ipak, moramo da računamo i da će sigurno nešto promijeniti u igri".

Strateg "orlova" dobro poznaje protivničke igrače.

"Dejvid Logan jedan je vođa tima i odbrana našeg tima svo vrijeme mora da bude koncentrisana. Iza njega je Lampe, veoma iskusan igrač, kao i Ignerski sa veoma visokim procentom šuta, ali se odlikuje odličnim rješenjima u reketu. Očekujem da ćemo tu moći da im pariramo sa Nemanjom Bjelicom koji je protiv Velike Britanije igrao veoma kvalitetno i stekao sigurnost. Najjači adut Poljske svakako je Marcin Gortat, centar Orlanda. On je apsolutni lider tima, igra sa nevjerovatnom energijom. Njihov napadački kvalitet i tempo u velikoj mjeri zavisi od njega", analizirao je Ivković, istakavši da je neophodno da njegov tim maksimalno ozbiljno pristupi meču i odigra agresivno.

Srpski tim je odradio tri treninga u Lođu. Fokus je bio na ispravljanju grešaka iz prve faze, prije svega smanjenju driblinga, i povećanju procenta šuta uz agresivnost u igri.

"Sve ide po planu i spremni smo za ono što nas čeka. Ovaj dio kostura je kvalitetniji, ali tako je htio žrijeb i protiv toga se ne može. Najvažnije je da nemamo problema sa povredama. Nekoliko igrača požalilo se na manja istegnuća, ali sve su to očekivane stvari za veoma jake mečeve", završio je Ivković.

Kapiten Nenad Krstić potvrdio je da se ekipa upoznala sa igrom prvog protivnika u nastavku šampionata.

"Gortat je udarna igla Poljske, ali on nije jedini od koga nam prijeti opasnost. Sve se vrti oko trojice igrača i mislim da smo mi tu u prednosti. Pitanje je i koliko su se istrošili u prvoj fazi takmičenja, jer nije isključeno da će želja i motiv igranja pred domaćom publikom anulirati umor. Mi znamo kako treba da pristupimo meču i bićemo fokusirani na to, iako smo svjesni da će publika biti njihov šesti igrač. Poljaci imaju veliki kvalitet, a uz više od 11 hiljada navijača sigurno neće biti lako igrati protiv njih", naveo je Krstić.

PAROVI 1. KOLA GRUPE F

Turska - Španija (15.45)
Srbija - Poljska (18,15)
Litvanija - Slovenija (21.00)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC