• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: "Orlovi" bolji od domaćina!

Reprezentacija Srbije u Lođu je pobijedila Poljsku rezultatom 77:72 (23:22, 20:14, 19:17, 15:19), u meču prvog kola druge faze Evrobasketa.

 EP: "Orlovi" bolji od domaćina!  Izvor: MONDO

"Orlovi" su popravili skor na 2-1 i izdvojili se na drugom mjestu F grupe, iza Turske (3-0), što znači da su korak bliže plasmanu u četvrtfinale.

Poljska i Španija imaju po jednu pobjedu i dva poraza, a u večernjem terminu sastaju se Slovenija (1-1) i Litvanija (0-2).

Nenad Krstić odigrao je baš kapitenski. Po statistici je bio igrač utakmice sa 18 poena i osam skokova, a dvocifren učinak u timu Srbije imala su još četvorica: Teodosić, Tripković, Tepić i Veličković.

Odlično raspoloženje zbog pobjede pokvarila je povreda koljena, koju je Stefan Marković zaradio u pretposljednjem minutu utakmice, u sudaru sa Simonom Ševčikom. Sjajni defanzivac napustio je teren uz pomoć doktora i fizioterapeuta.

Marćin Gortat, centar Orlando Medžika, predvodio je Poljake sa 16 poena i devet skokova, a iznenadio je bek Lukaš Košarek, koji je takođe ubacio 16 poena - njegov prosjek na prva tri meča EP iznosio je svega 4,3 poena!

"Orlovi" se u ponedeljak od 21 čas u derbiju grupe sastaju sa Turskom, čiji je selektor Bogdan Tanjević.


Umalo ispustili "plus 16"

Poslije prve četvrtine, koja je odigrana u frenetičnom ritmu i tokom koje su se timovi smijenjivali u vođstvu, Srbija je serijom od 11:2 između 11. i 14. minuta povela sa 34:26.

Iako se od tada prednost nije vraćala na stranu domaćina, selektor Dušan Ivković nije mogao da odahne takoreći do posljednjeg zvuka sirene.

Njegovi izabranici u četvrtoj četvrtini su olako ispustili skoro svih 16 poena viška (56:40), koliko su imali poslije trojke Milenka Tepića u 26. minutu.

Povratak Poljaka u život počeo je serijom od 9:0 u režiji Ševčika i Košareka, a "orlovi" su za posljednja četiri i po minuta trećeg perioda ubacili svega šest poena. Bile su to dvije trojke Uroša Tripkovića, drugu je dao praktično uz zvuk sirene - 62:53.

Gortat je drugim "ali-up" zakucavanjem na utakmici(!) smanjio na 64:60, a Košarek i na 64:62. Isti igrač promašio je trojku za prelazak Poljske u vođstvo, što su na drugoj strani kaznili Tepić i Krstić (70:64).

Uslijedila je povreda Markovića u skoku pod svojim košem, košarkaša Hemofarma zamijenio je Miloš Teodosić i sa sedam od osam realizovanih penala učinio da naš tim mirno privede utakmicu kraju.

Ovaj meč bio je drugačiji od onih u prvoj fazi Evrobasketa. Igralo se "200 na sat", u prvih deset minuta gotovo niko nije mogao da promaši trojku, a Poljaci su uporno forsirali jurnjavu preko omalenih bekova Košareka i naturalizovanog Amerikanca Logana.

Teodosić se u finišu prvog poluvremena istakao sa nekoliko majstorskih asistencija, a seriju od 13:0 (za pomenutih 56:40) "orlovi" su pokrenuli zahvaljujući agresivnoj odbrani i kontrama.

Koliko znači ovom timu, Krstić je pokazao upravo tokom te serije, kada je za samo tri minuta riješio duel "jedan na jedan" pod košem, dva puta pogodio sa poludistance, udario jednu blokadu i na kraju asistirao Tepiću kod pogotka van linije od 6,25 metara!

Srpski košarkaši su još jednom nadskakali protivnika (38:34), šutirali su 45 odsto za dva i 43 odsto za tri poena, a na 15 asistencija imali su podnošljivih devet ukradenih lopti.

POLJSKA: Skibnjevski, Rošik 4 (4sk), Čilinski 2, Šubarga 2, Vitka, Ševčik 7 (6sk), Vojčik, Ignjerski 13 (za trojku 3/6, 5sk), Logan 10 (6as), Gortat 16 (za dva 8/15, 9sk, 3as), Lampe 2 (5sk), Košarek 16 (4as, 3ukr).

SRBIJA: Popović, Tepić 11 (3sk, 3as), Teodosić 13 (4as), Paunić 2, Bjelica 5 (7sk), Marković 2 (4sk), Tripković 12 (za trojku 4/8), Raduljica, Krstić 18 (za dva 9/18, 8sk, 2as, 2blk), Perović 4, Veličković 10 (7sk), Mačvan.

(MONDO, foto: FIBA Europe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC