• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DELIRIJUM!

Autor mondo.rs

Pogledajte snimke sa NEZABORAVNOG dočeka zlatnih košarkašica.

Delirijum!

To je verovatno reč koja najbolje opisuje atmosferu ispred Skupštine grada kada su se na balkonu, sa krunama na glavama, pojavile zlatne košarkašice.

"Kažu da u životu dobijaš onoliko koliko daješ. Mi smo na terenu dale sve što smo imale, a ovde na balkonu smo dobile sve što smo sanjale celog života", rekla je Sanja Petrović, jedna od junakinja finala iz Budimpešte.

"Hvala moj Beograde, hvala cela Srbijo", dodala je.

Naravno, žurka nije prošla bez već ČUVENOG plesa. Ovog puta plesalo je nekoliko hiljada ljudi, a vreme je da svi naučimo korake.

Kažu devojke: "Trebaće nam..."

Poslednja je na balkon (koji bi hitno morao da počne da se piše s veliki "B", jer to odavno više nije bilo koji balkon, već Balkon) izašla kapiten Milica Dabović koja je već uzavrelu atmosferu podigla do tačke usijanja kada je zapevala novi letnji hit.

Poslušajte kako je to zvučalo.

A, kad smo već kod kruna koje su nosile, saznajte kako su ih i zašto dobile i šta im je, predsednik Đilas, poručio između polufinala i finala.



Više hiljada ljudi dočekalo je na platou ispred Skupštine grada žensku košarkašku reprezentaciju Srbije koja je na prvenstvu Evrope u Budimpešti u nedelju osvojila zlatnu medalju!

Oduševljeni navijači skandirali su "Šampioni, šampioni" kada su zlatne devojke, kao prave košarkaške kraljice, sa krunama na glavi i obavijene srpskim zastavama, izašle na balkon noseći pehar.

Pravu erupciju izazvala je selektor Marina Maljković koja je neverovatnom harizmom i hladnokrvnošću dovela srpski košarkaški brod do istorijskog zlata.

Maljković, inače poznata po krajnjoj suzdržanosti i kontrolisanju emocija, sada je pokazala drugo, nasmejano lice.

"Dobro veče, moja lepo Srbija, imam samo jednu želju, a to je da se što pre opet sretnemo na ovom mestu", poručila je Maljković.

Ona je naglasila da je presrećna jer su zlato iskovali svi, "ali devojke pre svih".

Sonja Petrović je poručila da je doček na balkonu "ostvarenje sna".

Amerikanka sa srpskim pasošom Danijel Pejdž imala je samo jednu poruku:

"Volim te, Srbijo!"


Najbolja igračica šampionata Ana Dabović zahvalila se Beogradu i Srbiji, ali i njenom Herceg Novom.

"Nadam se da ćemo se ovde videti i sledeće godine, posle Rija", rekal je Dabović.

Izabranice Marine Maljković u nedelju uveče pobedile su Francusku 76:68 u finalu EP u Budimpešti i time ostvarile najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji.

Pored titule evropskih šampionki, reprezentacija Srbije je obezbedila i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dočekao je u Skupštini grada u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića najbolje košarkašice Srbije koje su u nedelju u Budimpešti osvojile istorijsko zlato na prvenstvu Evrope.

Selektor Marina Maljković zahvalila se na čestitkama i ocenila da je na šampionatu Evrope ostvaren "nezamisliv uspeh za srpsku košarku".

"Prolazimo kroz Srbiju i cela zemlja i Beograd nas pozdravljaju. Ponosna sam na ovu ekipu, imale smo u početku ambicije da igramo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali sada smo se tamo direktno plasirale", rekla je Maljković.

Najbolja košarkašica evropskog šampionata Ana Dabović rekla je da je umor naprasno prestao kada su ušle u Beograd.

"Bile smo veoma umorne celo jutro, ali je umor naprasno prestao sa ulaskom u Beograd. Uzbuđenje je i dalje ogromno, ne možemo da verujemo u uspeh koji smo napravile. Ovo je predivan osećaj, hvala celoj Srbiji od sveg srca", poručila je Dabović.

Dočeku u Sklupštini grada prisustvovao je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC