• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leto bez medalje juniora Srbije

Autor mondo.rs

Srpska U-19 selekcija stala u osmini finala na Svetskom prvenstvu za igrače rođene 1996. i kasnije.

 Leto bez medalje juniora Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Sa prethodna dva globalna turnira, 2013. i 2011, srpska U-19 reprezentacija vraćala se kući sa srebrom. Ovog leta, stala je mnogo pre borbe za trofej.

U osmini finala, izabranike Aleksandra Bućana eliminisali su Australijanci, praktično rutinski: 69:56 (21:18, 21:9, 18:17, 9:12).

U samo dva dana "orlići" su doživeli i prvi poraz na turniru i završili trku za zlato. Iako su bili najmlađa ekipa na turniru (samo petorica su rođena "izlazne" 1996. godine), mnogi su im predviđali plasman do kasnije faze. Međutim, tamo će biti druge reprezentacije.

U sredu uveče, na Kritu, najefikasniji u našem timu bio je Vojislav Stojanović sa 15 poena, a dvocifren učinak imali su i Vanja Marinković (11) i Vasilije Vučetić (10). Australiju je, između ostalih, predvodio plejmejker Dejan Vasiljević, sa 15 poena.

Sledi razigravanje

Bućanovi izabranici do kraja Svetskog prvenstva igraće za plasman od 9. do 16. meča. Sledeći rival biće im selekcija Irana, u petak, od 14.30 časova.

Podvlačeći crtu pod ovakvim učinkom, trebalo bi uzeti u obzir i činjenicu da je ekipa uigravana praktično na turniru. Kapiten Stefan Lazarević samo dva dana pre polaska na put dobio zeleno svetlo lekara, a Vanja Marinović i Miloš Glišić priključili su se  timu samo nekoliko treninga uoči SP, zbog obaveza prema seniorskom timu Partizana.

Ovo je učinak srpskih reprezentativaca na poslednjoj utakmici:

Stefan Peno, Aleksandar Aranitović 1, Vanja Marinković 11, Danilo Ostojić 2, Radovan Đoković 6, Vojislav Stojanović 15, Ivan Đoković 2, Stefan Lazarević 3, Boriša Simanić 6, Miloš Glišić, Vasilije Vučetić 10, David Miladinović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC