• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešović za MONDO: Patru sam već zaboravio

Nekadašnja nada Crvene zvezde Aleksej Nešović u petak slavi 23. rođendan kao slobodan igrač.

 Nešović za MONDO: Patru sam već zaboravio Izvor: MONDO

Talentovani plejmejker početkom nedelje je zajedno sa Brankom Jorovićem napustio grčku Olimpijadu iz Patre i očekuje da će kroz nekoliko dana saznati za koji klub će nastupati do kraja sezone.

"Mnogi srpski mediji su preneli da smo Jorović i ja dobili otkaze, ali nije tako. Jednostavno, izgubili smo još jednu utakmicu u prvenstvu, odmah posle toga je došao predsednik i rekao nam da ispadamo iz prve lige i da nema smisla da više plaća strance. Odlučio je da štedi novac za sledeću sezonu, tako da smo nas dvojica i dvojica Amerikanaca dobili sporazumne raskide ugovora", priča Nešović za MONDO.

Srpska kolonija stigla je sredinom januara u Patru kako bi pomogla ekipi da izbori opstanak.

Pored Nešovića i Jorovića tu su bili još Zoran Osmokrović (ex-Borac Čačak, FMP Železnik) i trener Dragan Raca. Olimpijada je u to vreme imala skor 2-10. Nije išlo...

"Raca je stvarno odličan čovek i dobar trener. Pokušao je da uvede neki sistem, ali ekipa je bila podeljena na klanove, tako da nikako nije mogao da uspostavi timsku igru. Tamo igra četiri-pet Grka koji su se odavno pomirili sa ispadanjem. Oni su stalno vukli na svoju stranu i na terenu nije bilo nikakve saradnje. Tri Srbina, dva Amerikanca, pet Grka, nije bilo hemije koja je neophodna da bi stvari krenule nabolje".

Grčka HEBA liga je članica ULEB, ali tamošnje gazde često pribegavaju "trikovima" kako bi iskoristili igrače.

"Nama su uzeli pasoše da bi nam produžili boravak. Posao koji traje deset dana, oni su otegli na skoro dva meseca. Stalno su nam govorili 'sutra, preksutra'. Nisu nas redovno plaćali, pa su verovatno hteli da nas spreče da odemo kući pred ključne utakmice za opstanak. U Grčkoj stranac koji nije isplaćen može istog trenutka da napusti klub".

Pre Patre, oprobao si se u najjačem nacionalnom takmičenju Evrope, španskoj ACB ligi. Zašto si napustio Fuenlabradu?

"Tokom priprema i na prvim utakmicama je sve bilo super. Onda mi se upalila tetiva, nisam mogao ni da treniram kako treba, a trener mi uprkos lekarskim nalazima nije verovao da sam povređen. Terao me je da treniram, ušli smo u svađu i pošto uprava kluba u tom sukobu nije stala iza mene, dogovorili smo se da je razlaz najbolje rešenje".

Za poslednje dve i po godine, po odlasku iz Zvezde, Nešović je promenio čak pet timova (Ludvigsburg, Zagreb, Hemofarm, Fuenlabrada, Patra). Sezona ulazi u završnicu, što za jednog plejmejkera nije najpovoljniji trenutak za novi angažman.

"Slažem se, tolike selidbe stvaraju mladom igraču lošu reputaciju. Ja sam ipak i ove sezone imao dosta dobrih utakmica, to nije prošlo nezapaženo i već u ponedeljak ili utorak ću znati gde ću. Imam ponude iz Nemačke, Francuske i Srbije. Želim u ekipu koja će igrati plej-of i, naravno, u kojoj ću ja imati prostora da igram", završio je Aleksej Nešović.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC