• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Grizu Srbi, ali prijete i Litvanci

Litvanci su se porazom od Španije i definitivno oprostili od četvrtfinala EP, ali to nikako neće Srbiji olakšati posao u posljednjem duelu grupe F.

 EP: Grizu Srbi, ali prijete i Litvanci Izvor: MONDO

Puleni Dušana Ivkovića će u trećem meču druge faze takmičenja protiv Litvanaca morati da idu na pobjedu, budući da im jedino ona može obezbijediti treće mjesto u grupi i nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Svi u ekipi Srbije svjesni su da u tom meču moraju da odigraju maksimalno, iako ga dočekuju poslije veoma loše završnice duela sa Turskom.

"Orlovi" su neslavno okončali taj meč, jer u produžetku nisu upisali nijedan poen, što je vjerovatno jedinstven slučaj, ne samo na šampionatima Starog kontinenta, nego i u evropskoj košarci. Tako su, takođe, neubjedljivim Turcima (postigli samo pet poena za pet minuta) prepustili slavlje i omogućili ukupno peti trijumf u Poljskoj.

"Protiv Turaka smo dosta podbacili u šutu, što nas je koštalo poraza. Veoma je bitno da ta utakmica nije uticala o plasmanu u četvrtfinale, i zbog toga ne smijemo da dozvolimo da nas poremeti. Sada nam predstoji veoma važan duel sa Litvanijom, zbog čega moramo da dignemo glavu, nastavimo dalje i upišemo pobjedu kako bismo obezbijedili bolju poziciju pred četvrtfinale", izjavio je kapiten Nenad Krstić.



Na drugoj strani i Litvanci tvrde da, uprkos spakovanim koferima, imaju motiv da se oproste od takmičenja na najljepši način.

Selektor Ramunas Butautas priznao je da u Poljsku nisu doputovali sa najvišim ciljevima, budući da su tim, koji je na prethodnom EP osvojio bronzu napustili važni igrači - Šarunas Jasikevičijus, Rajmunas Šiškauskas, Rimantas Kaukenas i Arvidas Macijauskas.

Ipak, on je istakao da to nije opravdanje za očajnu igru protiv Španije koja im je donijela oproštaj od šampionata. Litvanci zato žele u posljednjem meču da poprave utisak, odigraju agresivno i potvrde da nisu bili slučajni učesnici turnira u Poljskoj.

"Protiv Španije smo podbacili u svim elementima igre i oprostili se od daljeg takmičenja. Ipak, u posljednjem meču moramo da odigramo mnogo oganizovanije kako bismo ostavili što bolji utisak na kraju. Znamo da Srbija nije lak protivnik, poštujemo njihovu ekipu i selektora, ali se nadam da ćemo u srijedu sigurno biti rasterećeniji, što može biti naša velika prednost. Pokušaćemo pobjedom da se zahvalimo brojnim navijačima koji su nas podržavali u Poljskoj", istakao je litvanski selektor.

Posljednje kolo grupe F (srijeda)

Srbija - Litvanija (15,45)
Poljska - Španija (18,15)
Turska - Slovenija (21,00)

TABELA: Turska 4-0, Slovenija 3-1, Srbija 2-2, Španija 2-2, Poljska 1-3, Litvanija 0-4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC