• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanjević: Dok pobjeđujemo ni gaće ne mijenjam

Turska je odlučna da se sa Evropskog prvenstva u Poljskoj vrati sa dobrim rezultatom kao uvertira pred Svjetsko prvenstvo čiji će biti domaćin.

 Tanjević: Dok pobjeđujemo ni gaće ne mijenjam  Izvor: MONDO

Poslije srećne i tijesne pobjede nad Srbijom (69:64), selektor reprezentacije Turske Bogdan Tanjević ne štedi riječi hvale za srpske igrače i ističe: "Pobijedili smo juniorsku repezentaciju Srbije sa Nenadom Krstićem".

"Bila je to fantastična bitka od 45 minuta. Sa mnogo ljubomore kažem da smo pobijedili juniorsku reprezentaciju Srbije sa Nenadom Krstićem. Momci su opet fantastično igrali i ponašali se na parketu. Sve vrijeme smo hodali po krovu, mnogo puta smo mogli da skliznemo. Svi smo kroz dramu na parketu proživjeli nevjerovatnu ljepotu košarke. Mi smo imali sreće da sa zonom nađemo riješenje i Srbiju stavimo u belaj. To nas je možda i spasilo, pogotovo u produžetku", analizira Tanjević.

Posebno je oduševljen igrama Miloša Teodosića, Novice Veličkovića i Miroslava Raduljice.

"Teodosić je opasan, a bogami i Veličković. Kakve je šuteve našao, na našu odličnu odbranu, nisam mogao da vjerujem. Bila su to čudesa! Ona Teodosićeva trojka sa osma metara je nevjerovatna. Bogami, pomislio sam da je kraj. Trebalo je izvući se iz toga", kaže Tanjević.

Bez obzira na to što je Srbija u produžetku ostala bez daha, Tanjevića već sada "boli glava" kad pomisli na eventualne duele dvije selekcije na Svjetskom prvenstvu.

"Srbija ima sjajnu budućnost. Uvijek volim da gledam dalje, tako da već sada vežem peškirom glavu i pitam se kako ćemo sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu".

Tanjević se nije pojavio na konferenciji poslije meče sa Srbijom. Nije bio iscprljen kako su novinari pomislili, već...

"Radije idem kada izgubimo, ali poslao sam pomoćnika Enea Orhuna koji će vjerovatno biti moj nasljednik. Bolje da se već sada upoznaje. Lako je poslije bitke biti general", rekao je Tanjević.

Turska je na EP u Poljskoj nastavila trijumfalni niz i sa velikim ambicijama ulazi u završni dio takmičenja.

Tanjević, kao i većina sportista, ima neki svoj ritual. Upaljač, koji mu donosi sreću, nije želio da razmjeni sa srpskim izvještačima, odgovarajući na ponudu u svom stilu:

"Dok ne izgubim ni gaće ne mijenjam".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC