• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gase se Lajonsi zbog spora NLB - Takovo?

Kompanija Rodoljuba Draškovića "Svislajon Takovo" uputila je dopis Centru "Milenijum" u Vršcu da više neće plaćati troškove KK Lajons.

 Gase se Lajonsi zbog spora NLB - Takovo?  Izvor: MONDO

Poslije tog dopisa Lajonsima je od utorka ujutru onemogućeno da trenirae u ovoj sportskoj dvorani, koju su u Jadranskoj ligi prijavili kao mjesto odigravanja utakmica.

Popodnevni trening Lajonsi će odraditi u sali Hemijsko-medicinske škole u kojoj su, od osnivanja do prošle sezone, igrali i utakmice.

Rukovodstvo škole dobilo je isti dopis, ali će, kako su naveli, izaći u susret ovom klubu do petka.

Prema nezvaničnim informacijama i igrači su iseljeni iz stanova koje je plaćala Draškovićeva kompanija, i trenutno su smješteni u hotel "Srbija".

Sve mlađe selekcije raspuštene su do daljnjeg, a takav scenario prijeti i prvom timu.

Igrači strahuju da će u najgorem trenutku ostati bez angažmana, ali ne žele da govore za javnost, kao ni članovi uprave koji su zamolili da im se da rok do petka, za kada najavljuju rasplet ove situacije.

Trener Lajonsa Miroslav Muta Nikolić potvrdio je da ih je Draškovićeva kompanija napustila, ali je dodao da zajedno sa upravom kluba radi na pronalaženju novih sponzora.

"Drašković je meni dao riječ, a ja njemu, da ćemo napraviti dostojan tim za takmičenje u Jadranskoj ligi. Sada nas je napustio. Klub će nastaviti da radi, tražimo izlaz iz ove situacije. Uključiću se u traženje sponzora. Takva su vremena, moram i to da radim", rekao je Nikolić.

On je rekao da su sve priče oko selidbe kluba uticale i na kreiranje tima, kao i na kvalitet priprema.

"Neću da se miješam u politiku kluba, gledam to sportski. Zbog svih priča o selidbi nismo imali koncentraciju tokom priprema, a nismo ni napravili adekvatnu ekipu za regionalno takmičenje", rekao je Nikolić.

Koncern "Svislajon Takovo" iz Gornjeg Milanovca odustao je od finansiranja Košarkaškog kluba Lajons iz Vršca, jer kancelarija NLB lige nije dozvolila novom učesniku regionalnog takmičenja da kao svoje sjedište izabere Gornji Milanovac.

Predsjednik košarkaškog kluba i Koncerna Radoljub Drašković odlučio je da sjedište Lajonsa bude u Gornjem Milanovcu, gdje je locirana i kompanija. On je rekao da je učešće Lajonsa u NLB ligi bila prilika da i šumadijska regija dobije predstavnika u regionalnom takmičenju.

Istakao je i da je u Gornjem Milanovcu izgrađena nova hala u koju se redovno ulažu sredstva kako bi ispunjavala sve potrebne uslove.

Direktor regionalne lige Josip Bilić rekao je da hotel i dvorana u Gornjem Milanovcu ne ispunjavaju uslove za takmicenje u ligi.

Zbog spora na relaciji NLB, odnosno Josip Bilić - Kompanija Takovo, Srbija lako može da ostane bez jednog košarkaškog kolektiva, koji je rastao iz godine u godinu i koji je prošle sezone zauzeo peto mjesto u domaćem prvenstvu.

Na kraju bi sve moglo da se sruši na pleća košarkaša...

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC