• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlato za djevojke BiH!

Autor mondo.ba

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 20 godina je pobjedom nad Velikom Britanijom rezultatom 87:52 osigurala prvo mjesto i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu B divizije koje se posljednjih dana održavalo u Podgorici!

  "Zmajice" su ostvarile i osmu pobjedu u Podgorici, a ponovo je dominirala sjajna Marica Gajić sa 25 poena i 17 skokova, šest ukradenih lopti i dvije asistencije. Nikolina Babić dodala je 13 poena, uz šest asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Lejla Omerbašić postigla 11 pogodaka.

Pred košarkašicama BiH prije Britanki, redom su padale Grkinje (79:71), Crnogorke (96:63), Šveđanke (77:46), Bugarke (83:64), Litvanke (73:68), Izraelke (76:61) i Rumunke (86:47).

Ovo su zlatne djevojke iz BiH: Alma Jusupović, Anđela Delić, Nikolina Babić, Nikolina Delić, Marica Gajić, Anela Alagić, Anida Ćorović, Nedžla Kovačević, Lejla Omerbašić, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Nikolina Džebo.

Sa klupe ih je predvodila selektorka Mara Lakić uz asistenciju Mirze Oštrakovića i Merhunise Omerovića.

Marica Gajić je bila apsolutno prvo ime BiH na šampionatu EP.

"Jednostavno ne mogu pronaći prave riječi u ovom trenutku. Ovaj osjećaj se ne može opisati. Presrećna sam zbog plasmana u A diviziju i osiguranog prvog mjesta na Evropskom prvenstvu. Prije početka prvenstva smo imale za cilj da uđemo u A diviziju, a onda smo podigli ljestvicu i cilj je bio prvo mjesto, što smo danas i uspjele! Od danas imamo jedan novi, a to je da završimo prvenstvo bez poraza", rekla je Gajićeva, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

Prema njenim riječima, i protiv Austrije u nedjelju će BiH dati sve od sebe.

"Jako smo umorne, ali sutra protiv Austrije ćemo dati sve od sebe da pobjedom završimo prvenstvo i ostanemo neporaženi tokom cijelog turnira. Mnogi su nas potcijenili i mislim da smo svim ljudima pokazali ko smo i šta smo. Bilo je i onih koji su nas opstruisali svojim neznanjem, ali na kraju smo svima pokazali šta znači Bosna i Hercegovina. Nastavljamo profesionalno i koncentrisano do samog kraja! Želim ovom prilikom da se zahvalim svim našim prijateljima, navijačima na velikoj podršci tokom prvenstva kao i tokom priprema", naglasila je ona.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

još

Još jedan ogroman uspjeh BH sporta. Vidjećemo šta će uraditi pioniri BH u C diviziji sjeverne grupe 4 lige badminton balkanskog prvenstva naredne godine, očekujemo sigurno dobre vijesti i novi doček sportskih heroja

DDOG

Sve cestitke !!

Ratko

Gajićeva, bolje pređi da igraš za repku Srbije. U BiH ti nema napretka što se tiče košarke. Pozdrav

izo

@Ratko Ratko...Gajiceva je vec uspjela u Bosni. Ali ti neces nikada uspjeti...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC