• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: Protiv Rusa srce na teren

"Orlovi" ističu da je Rusija kvalitetan protivnik, ali da će u četvrtfinalu EP dati maksimum kako bi eliminisali zvanične evropske šampione.

 Bjelica: Protiv Rusa srce na teren Izvor: MONDO

Najbolji košarkaši Srbije praktično nisu ni predahnuli poslije trijumfa nad Litvanijom u poslednjem meču druge faze takmičenja, a već ih očekuje četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su poslije osvajanja trećeg mjesta u grupi F izvojevali meč sa Rusijom i odmah iz Lođa otputovali u Katovice, gdje ih u četvrtak od 18.15 časova očekuje najvažniji duel.

Iako "zbornaja" nije briljirala u Poljskoj, osvojila je drugo mjesto u grupi E (skor 3-2), a svi u timu Srbije svjesni su da se radi o neugodnoj i dobro selektiranoj ekipi, koja je na šampionat došla sa evropskom krunom.

"Oni su zvanični prvaci Evrope i to je dovoljan razlog da ih respektujemo. Odigrali su dobro u konkurenciji odlične Francuske i Grčke i zauzeli drugo mjesto. U Poljsku nisu došli u najjačem sastavu, nisu dovoljno pokriveni na poziciji plejmejkera, ali im to ne umanjuje šanse za pobjedu. Mislim da ni mi ni oni ne možemo preuzeti ulogu favorita na meču, i da su nam šanse za trijumf podjednake. Mi ćemo pokušati da se što prije oporavimo od meča sa Litvanijom, brzo se spremimo za Ruse i prođemo dalje, čime bismo izborili priliku da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", izjavio je pred četvrtfinale selektor Srbije Dušan Ivković.

Kapiten Nenad Krstić zna da Rusi igraju igraju bez najboljih igrača Andreja Kirilenka i Džej Ar Holdena, ali ističe da njemu i ekipi neće biti lakše zbog toga.

"Praktično nema mnogo vremena za analize i razmišljanju o izvjesnoj dozi pritiska pred četvrtfinale. Postoji neka vrsta presije, ali ćemo se maksimalno potruditi da nam to ne bude teret. To možda i nije loše za nas, jer ćemo ostati koncentrisani na igru, nećemo poletjeti, nego smireno pokušati da eliminišemo evropske šampione. Neće sam biti lako, jer Rusi iz meča u meč dižu formu, ali se nećemo predati", istakao je kapiten "orlova".



I mladi Nemanja Bjelica i Milenko Tepić puni su optimizma uoči četvrtfinala.

"Protiv Litvanije smo povukli kad je bilo najteže i potvrdili da možemo da ispunimo svaki zadatak. Protiv Rusije nam predstoji najvažniji meč i zato ćemo sigurno svi ostaviti srce na terenu da ispunimo cilj, prođemo u samu završnicu i obezbijedimo učešće na SP u Turskoj", istakao je Bjelica.

Tepić takođe vjeruje da Srbija ima kvalitet da nadvisi Rusiju, ali tvrdi da će to biti mnogo teže nego na posljednjem okršaju u Atini na Akropolis kupu.

"Rusi su na tom turniru i tokom priprema bilježili loše rezultate, a sada sa drugog mjesta u grupi ulaze u četvrtfinale. Podigli su formu i nivo igre, ali i mi imamo svoje adute. Biće veoma teško, ali ćemo zbog važnosti meča svi dati maksimum kako bismo nastavili putem kojim svi želimo", rekao je Tepić.

Osim duela Srbije i Rusije na "meniju" u četvrtak je drugi četvrtfinalni meč Francuska - Španija od 21 čas, dok su u petak na programu dva preostala susreta Turska - Grčka (18.15 časova) i Slovenija - Hrvatska od 21 sat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC