• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović očekuje dolazak Teletovića i Nurkića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Duško Ivanović, selektor košarkaša Bosne i Hercegovine skratio je spisak za predstojeći Eurobasket na 17 igrača, a u stručnom štabu očekuju da će se na okupljanju 23. jula pojave i prve zvijezde tima Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

  "Niti jedan igrač do danas u Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nije zvanično uputio dopis da se iz ovog ili onog razloga odbija odazvati na poziv selektora Ivanovića za nastup na Eurobasketu. Shodno tome, mi na okupljanju očekujemo i Teletovića, Nurkića i Nihada Đedovića. U biti spisak je skraćen na 16 igrača, plus Nurkića koji će, ako mu ljekarski nalazi i zdravstveno stanje omoguće treniranje i nastup na EP, konkurisati za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj", rekao je Igor Stojanović, direktor košarkaške reprezentacije BiH.



"Od spomenute trojice posljednjih dana jedino smo uspjeli stupiti u kontakt sa Nihadom Đedovićem. On će se pojaviti na okupljanju i lično javnosti pojasniti u kakvoj je situaciji i da li će igrati na narednom Evropskom prvenstvu".

Stojanović nije želio potvrditi, ni demantovati informaciju da će Đedović, koji se odrekao bh. državljanstva u korist njemačkog, teško do početka EP uspjeti povratiti status državljanina BiH, tako da prema svemu sudeći selektor Ivanović neće moći računati na asa Bajerna.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Teletović i Nurkić na osnovu NBA klauzule sa reprezentacijom mogu trenirati tek od 1. avgusta, jer igrač iz NBA lige sa reprezentacijom na pripremama može provesti najviše 35 dana. Iskreno, mi ih očekujem na okupljanju sa saigračima, a potom i da selektor definitivno sazna žele li, odnosno hoće li, mogu li biti u timu za Eurobasket".

Na Ivanovićevom skraćenom spisku su: Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Alex Renfroe, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nihad Đedović, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Minja Milošević, Miroslav Todić, Elmedin Kikanović, Stefan Glogovac, Draško Albijanić, Andrija Stipanović, te Jusuf Nurkić.

Na Eurobasket Ivanović će povesti 12 igrača, a spisak će dodatno skratiti tokom pripremnog perioda. Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 23. jula u sarajevskom predgrađu Ilidža.

BiH će na EP, koje počinje 5. septembra, igrati u grupi A u francuskom Monpeljeu protiv Francuske, Poljske, Izraela, Rusije i Finske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC