• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Nećemo se obrukati u SAD

Predrag Danilović je poručio da će crno-bijeli opravdati čast koja im je ukazana pozivom na turneju po SAD.

 Danilović: Nećemo se obrukati u SAD Izvor: MONDO

Predsjednik Partizana Predrag Danilović izjavio je da predstojeća turneja crno-bijelih po američkom kontinentu ima istorijski značaj za srpsku košarku i ovdašnji sport uopšte, izrazivši uvjerenje da se srpski šampion neće obrukati u duelu sa NBA gigantima.

Izabranici Duška Vujoševića odigraće krajem meseca dve utakmice sa ol-star timom Srednjeg zapada (27. i 30. septembra), a zatim i dva meča protiv NBA ligaša Denver Nagitsa (3. oktobra) i Finiks Sansa (6. oktobra), što je prvo gostovanje nekog srpskog kluba u najjačem košarkaškom takmičenju na svijetu.

Dolazak Partizana u SAD izazvao je nemalo interesovanje srpske dijaspore, ulaznice se već uveliko prodaju, a Danilović je u izjavi za američke medije poručio da će crno-bijeli opravdati čast koja im je ukazana.

"Veoma smo počastvovani pozivom da posjetimo SAD i smatramo taj poziv ogromnim uspehom kluba. Prvi smo srpski klub koji će igrati sa NBA timovima, i to dovoljno govori o značaju tih utakmica. Evroliga, kao i NBA liga, ukazali su veliko priznanje srpskoj košarci kada su pozvali Partizan da igra na ovoj turneji, što je jedinstven, istorijski momenat za naš sport. Ovo je potvrda da se srpska košarka poštuje svuda, pa tako i u najjačoj ligi na svijetu. Mislim da su igrači, stručni štab i ljudi koji vode Partizan zaslužili to priznanje", prenio je "Press" izjavu Danilovića.

Predsjednik Partizana kaže da sa naročitim nestrpljenjem očekuje utakmice sa ol-star timom Srednjeg zapada, koje će odigrati kao specijalni gosti američkih gradova Detroit i Čikago, gdje je srpska emigracija svakako najbrojnija i gdje su sve ulaznice maltene već rasprodate.

"Posebno smo uzbuđeni zbog toga što ćemo se sresti sa našim fanovima na Srednjem zapadu, a uvjeren sam da će igrači Partizana demonstrirati prvoklasnu košarku. Navijači su oduvijek bili važan deo svih naših uspjeha. Nadam se da ćemo im se odužiti na pravi način", rekao je predsjednik Partizana, koji je tokom karijere nastupao i za NBA timove Majami Hit i Dalas Maverikse.

Predstojećim duelima sa Partizanom raduje se i veteran NBA košarke Skot Polard, ovdašnjoj javnosti najpoznatiji kao saigrač Peđe Stojakovića i Vlade Divca u Sakramentu, koji će nastupiti u ol-star timu Srednjeg zapada.

"Žao mi je samo što Divac neće igrati, pa ću ja ipak biti najstariji na parketu! Šalu na stranu, zaista gajim ogromno poštovanje prema srpskim igračima i evropskoj košarci uopšte, tako da sam veoma uzbuđen zbog predstojećih utakmica sa Partizanom. Biće to sjajna prilika da upoznam još Srba i naučim još neke srpske riječi", istakao je Polard.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC