• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: Nije kraj, nastavljamo da ginemo

Za Srbiju ćemo i dalje ginuti na parketu, igraćemo timski, svim srcem i vidjećemo gdje će nas to dovesti", istakao je Veličković poslije pobjede.

 Veličković: Nije kraj, nastavljamo da ginemo  Izvor: MONDO

Srpski košarkaši ocijenili su poslije pobjede nad Rusijom i prolaska u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj da je savladan odličan protivnik i ispunjen cilj - plasman na SP, ali da se ekipa neće time zadovoljiti, već pokušati da stigne do medalje.

"Uspjeli smo da ostvarimo ono što smo zacrtali prije dolaska na EP i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Turskoj 2010. Igrali smo izuzetno dobro, pogotovo u drugoj četvrtini. Put do pobjede prokrćili smo odigravši odbranu na vrhunskom nivou, a najbolji pokazatelj koliko smo bili ubijedljivi je taj da su Rusi postigli samo četiri poena za deset minuta. Ipak, nećemo se se zaustaviti na ovome, ovo nas neće zadovoljiti. Za Srbiju ćemo i dalje ginuti na parketu, igraćemo timski, svim srcem i vidjećemo gdje će nas to dovesti", istakao je Novica Veličković posle velike pobjede.

Kosta Perović složio se u ocjeni da je Srbija zasluženo nadigrala evropske prvake i dodao da je to samo motiv više da Srbija napravi još koraka u Poljskoj.

"Ova ekipa je zaslužila polufinale. Kada smo krenuli na Evropsko prvenstvo nismo htjeli ništa da obećavamo po pitanju plasmana, već samo da ćemo se boriti. Tako smo počeli od starta i takav pristup nas je doveo do završnice. Ovo nije kraj, možemo i dalje i čvrsto vjerujemo u to. Ritam igranja je ubitačan, ali ne razmišljamo o umoru, Imamo snage da izdržimo sve napore. Sada ćemo iskoristiti dan odmora da se maksimalno spremimo za narednog protivnika", naglasio je Perović, koji je ulaskom u drugom periodu igre donio prevagu na stranu Srbije.

Uroš Tripković je ocijenio da je mladi tim Srbije još jednom pokazao da je spreman za velika djela, uprkos zgusnutom rasporedu na šampionatu.

"Odigrali smo četvrtfinale na visokom nivou, pogotovo u drugoj četvrtini. Naročito smo zadovoljni zalaganjem i pristupom na meču, iako je on došao samo dan nakon utakmice sa Litvanijom. Sada imamo dan da se odmorimo, da sačekamo rivala u polufinalu i spremni uđemo u taj duel. Ostvarili smo primarni cilj, ali tu nije kraj. Imamo još dva meča na prvenstvu i, nadam se, dvije pobjede", kazao je Tripković.

Oni su izjavili da nije važno da li će im protivnik u polufinalu biti selekcija Hrvatske ili Slovenije, koje se sastaju u petak, jer se radi o podjednako kvalitetnim mečevima. Reprezentativci Srbije ocijenili su da će se maksimalno pripremiti za taj duel i da će se truditi da oni budu ti koji će diktirati tempo u polufinalu.


Blat: Srbija je radila šta je htjela

Selektor Srbije Dušan Ivković nije krio zadovoljstvo poslije prolaska u polufinale, ocijenivši da je ključna bila timska igra.

"Zaslužili smo ovu pobjedu. Bila je to teška utakmica, ali dobra, a ključna je bila sjajna igra naše klupe. Igrali smo timski, odlično u odbrani u drugoj četvrtini, kada smo napravili prevagu i dobili sa 20:4. Želim da čestitam igračima, stručnom štabu i svim navijačima koji su nas podržavali da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo u Turskoj", rekao je srpski selektor.

Kao i pred meč sa Rusijom, Ivković je istakao da je i u polufinalu pitanje pobjednika otvoreno.

"Sada je sve moguće. U nastavku prvenstva više ništa ne očekujemo, ali smo spremni da igramo. Moramo da čekamo, da vidimo ko će nam biti protivnik, ali je prije svega neophodno da se osvježimo, poslije dvije utakmice u 24 časa i odmorimo pred novu borbu", naglasio je Ivković ne propustivši da se osvrne i na povredu zgloba Nemanje Bjelice, rekavši da je to peh za tim jer je on veoma važan igrač koji kupi mnogo lopti pod obručima.

Strateg Rusije David Blat priznao je da im je evropsku krunu skinuo bolji tim u četvrtfinalu.

"Postoje neke utakmice poslije kojih možeš da se pravdavaš, da mnogo pričaš, ali ova nije od tih. Srbija je dominirala, bila bolja i sve što bih rekao bilo bi beskorisno. Čestitam Ivkoviću i Srbiji zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo i zbog prilike da nastave potjeru za medaljom. Ne bih se osvrtao mnogo na taktiku, jer je Srbija radila zapravo šta god je htjela. Mogu samo da im skinem kapu, radili su prave stvari u pravom trenutku. Možda je bolje da pitate trenera Ivkovića kako su imali prava riješenja za sve naše akcije", rekao je Blat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC