• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Obradović: Duda doveo "orlove" u red

Željko Obradović prezadovoljan igrama Srbije na EP u Poljskoj i konstatuje: "Duda je sve to doveo u red".

 Željko Obradović: Duda doveo "orlove" u red  Izvor: MONDO

Jedan od najuspješnijih evropskih košarkaških trenera svih vremena, nekadašnji selektor nacionalnog tima Željko Obradović prezadovoljan je igrom Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i hvali rad Dušana Ivkovića.

"Odlično igraju na ovom prvenstvu, vidi se da je atmosfera u reprezentaciji fantastična, momci daju sve od sebe. Nekad se desi da se neka utakmica izgubi, srećno ili nesrećno, ali, generalno, momci igraju odlično", rekao je u intervjuu "Kuriru" Obradović, koji se sa Panatinaikosom nalazi na Zlatiboru na pripremama za predstojeću sezonu.

Obradović ističe da je ogroman uspjeh to što je obezbijeđen plasman na Svjetsko prvenstvo i plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

"Mnogima od momaka u reprezentaciji ovo je prvo ovako veliko takmičenje, ali svi oni dobro igraju, vidi se da žele da daju sve od sebe. Svjetsko prvenstvo za njih je nova velika prilika da dalje napreduju", kaže Obradović.

On ističe veliku ulogu selektora Ivkovića: "Duda je čovjek koji je sve doveo u red". Ali, trener Panatinaikosa dodaje: "Nema potrebe da dalje hvalim kuma i dugogodišnjeg prijatelja".

Iz njegovog Panatinaikosa na Evropskom prvenstvu igraju petorica košarkaša - Tepić u reprezentaciji Srbije, a četvorica - Spanulis, Kalatis, Focis i Peperoglu u ekipi Grčke. Prije nekoliko dana ekipi su se priključili Peković, koji je igrao za Crnu Goru, i Šermadini, koji je nastupao za Gruziju.

"Znamo da nas i u Evropi i u Grčkoj čeka izuzetno teška sezona i da će svi jurišati na nas, da će protiv evropskih šampiona svi igrati sa posebnom motivacijom. Uostalom, imamo iskustvo iz 2007. godine, kada smo takođe uzeli trostruku krunu i kada su svi jurišali na nas", kaže Obradović.

Tokom ljeta ekipu su napustili Hadživretas, Kecman i Šakota, došli su Tepić, Kalatis i mladi Bogris.

"Ovi momci vole da rade, vole da igraju... Ono što je za nas, i ove kao i ranijih godina, najvažnije jeste da mi igramo svoju igru, onu po kojoj nas naša publika cijeni i prepoznaje, da zbog te igre ljudi pune dvorane... Iza toga će doći rezultati. Važno je još i da tokom sezone koja je duga i naporna imamo i sreće, da ekipa bude zdrava, da ne bude povreda", kaže Željko.

Panatinaikos na Zlatiboru ostaje do iduće srijede. U međuvremenu skoknuće do Višegrada, gdje će odigrati utakmicu sa ekipom domaće Varde. Slijede Kraljevo i utakmica sa Slogom, a zatim i boravak u Vrnjačkoj Banji i turnir na kome će igrati sa ekipama Napretka, Budućnosti iz Podgorice i Svislajonsa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC