• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Slovenci ili Hrvati, Srbima svejedno

Slovenija ili Hrvatska biće protivnik Srbije u polufinalu. U taboru "orlova" kažu da im je svejedno, mada bi više voljeli Slovence zbog revanša.

 EP: Slovenci ili Hrvati, Srbima  svejedno  Izvor: MONDO

Košarka{ka reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj sa jednom od reprezentacija iz zemlje koju obično nazivamo "bivša braća".

Slovenci ili Hrvati biće protivnik "orlova" u borbi za plasman u finale. U taboru ekipe Dušana Ivkovića preovladava stav da bi bilo bolje da to bude Slovenija, koja im je ostala dužna iz prve faze takmičenja, jer je to bio jedini poraz u dosadašnjem toku takmičenja.

"Ima onih koji priželjkuju Sloveniju kako bismo dobili priliku da im se revanširamo za poraz u prvoj rundi. Iskreno, meni je svejedno. Ko god da dođe siguran sam da će ova ekipa prikazati maksimum. Možda su sada malo i ambicije porasle. Slovenci su više pokazali na ovom turniru, ali u jednoj utakmici sve je moguće", rekao je Nenad Krstić poslije plasmana Srbije u polufinale.

Slovenci, koji su do sada na turniru pokazali najstardandniju formu, ulaze sa dosta optimizma u meč protiv komšija. Pogotovo što su u pripremama za Evrobasket dva puta dobili Hrvatsku.

"Hrvatska ima nezgodan tim, koji trenutno ne igra dobro i ima problema. Protiv nas će spašavati kožu, dok smo mi u drugačijoj poziciji. Utakmica ima velik ulog, a u 40 minuta sve je moguće. Svi znamo kako dobre igrače ima hrvatska reprezentacija, ali obe ekipe imaju svoje adute, i ostaje nam da vidimo koja će ih bolje iskoristiti. Mi smo osvojili prvo mjesto u grupi, nanizali smo nekoliko lijepih pobjeda, ali znam da još ništa nismo uradili. Čeka nas 'Dan D', najvažnija utakmica na turniru", izjavio je selektor slovenačke reprezentacije Juris Zdovc.

Hrvatski mediji iz "drugog ugla" najavljuju borbu za polufinale.

"Večernji list" ističe da će duel Slovenije i Hrvatske imati posebnu dimenziju za Juricu Golemca, rođenog Zagrepčanina, koji igra za Sloveniju, koja je napravila istoriji uspjeh plasmanom u četvrtfinale.

"Nisam htio ovu utakmicu, ali sada kada je neizbježna pokušaću da je igram kao da igram klupski dvoboj. Igraću kao protiv brata, i protiv njega uvek idete na pobjedu. Na utakmici neću razmišljati da igram protiv Hrvatske, ali sada sam ipak malo konfuzan", priznaje Golemac koji je za Sloveniju igrao i 2003. na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Jurica je pokretljiv i kreativan krilni centar (209 cm) kakav Hrvatskoj itekako nedostaje, ali to u njegovom matičnom klubu Zrinjevcu 1997. nitko nije uočio, pa je dečko otišao trbuhom za hljebom u Olimpiju. Uočivši njegovu nadarenost, Slovenci su mu brzo ponudili i državljanstvo, što je on, tada prilično nesretan, i prihvatio.

Ovo će Hrvatskoj biti četvrto četvrtfinale na posljednjih pet evropskih prvenstava. Sva tri dosadašnja je izgubila, a dva puta je poražena u produžetku.

Plej hrvatske reprezentacije Marko Popović kaže da će Slovence dobiti "iz inata".

"Treba priznati da Slovenci igraju možda i najlepše na turniru. Njih osam, devet igra tako da im zasad povrede nisu hendikep", kaže Popović.

Osvrnuo se i na kritike u hrvatskim medijima, koji prilično oštro pišu o dosadašnjim izdanjima hrvatske selekcije.

"Ne zanimaju nas loši komentari iz Hrvatske. U meni oni samo bude inat", uzvratio je Popović.

Hrvati su do sada igrali kao u grču, a Slovenci se plaše da im ne pođe baš u četvrtfinalu.

Slovenci će igrati bez Smodiša i Dragiča, a kod Hrvata Nikša Prkačin je dobio grip. Ipak, on kaže da će igrati. "Ova utakmica se ne propušta", kaže kapiten "kockastih".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC