• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Grci do polufinala poslije drame

Grčka je pobijedila Tursku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj poslije produžetaka 76:74 i u polufinalu će igrati protiv Španije.

 EP: Grci do polufinala poslije drame Izvor: MONDO

Svo vrijeme se vodila izjednačena borba. Grci su vodili 24:16 poslije tri minuta igre u drugoj četvrtini i to je najveća prednost za jednu od ekipa na utakmici.

Hido Turkoglu je do finiša meča bio najgori turski igrač, bez pogotka iz igre iz osam pokušaja, a onda je vezao tri trojke.

Na semaforu je stajalo 1:40 do kraja, a tim Bogdana Tanjevića je vodio 63:58. Međutim, tada je Zizis bio precizan van linije 6,25 i vratio neizvjesnost u meč.

Na drugoj strani su se redali promašaji, a kada je nedugo zatim i Fritezis pogodio trojku, Grci su stigli do prednosti - 64:63. Potom je Zizis sa linije slobodnih bacanja bio precizan samo jednom, a Turci su u posljednji napad ušli sa 63:65.

Arslan je krenuo na ulaz i - položio loptu u koš za produžetak.

Turci su nastavili sa lošim napadima, pa je rival došao do čak šest poena prednosti poslije trojke staloženog Spanulisa - 75:69.

Ipak, Iljasova je uzvratio istom mjerom, a onda se u narednom napadu Turkoglu odlučio da ide na šut za dva poena. I bio je precizan. Grci su tada vodili 75:74.

Na drugoj strani, Zizis je ponovo pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Arslan je u posljednjem sekundu bio neprecizan iz daljine i Grci će u subotu od 18,30, u Katovicama igrati protiv Španije za plasman u finale.

Najbolji igrač utakmice bio je Vasilis Spanulis (23p, 4 sk, 7 as). Focis je u trijumfu učestvovao sa 13 poena i 11 skokova, a Zizis sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod Turaka po 13 poena ubacili su Onan i Turkoglu.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC