• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srbija sa Slovenijom za finale

Slovenci poslije preokreta pobijedili Hrvatsku u četvrtfinalu - 67:65 (18:25, 16:22, 19:3, 14:15).

 EP: Srbija sa Slovenijom za finale Izvor: MONDO

Srbija i Slovenija igraće u subotu od 21 sat u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

"Orlovi" su u četvrtak obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu pobjedom nad Rusijom (79:68), a "zmajčeki" su u petak uz mnogo više muka savladali Hrvatsku 67:65 - (18:25, 16:22, 19:3, 14:15).

Ekipa Jurija Zdovca do pobjede je došla poslije preokreta napravljenog krajem druge i tokom treće četvrtine u kojoj su Hrvati postigli samo tri poena!

S obzirom da su se Hrvati "kroz iglene uši" provukli do četvrtfinala i da su tokom priprema nekoliko puta izgubili od Slovenije, koja je na EP u Poljskoj pokazala znatno ubedljivije igre, "zmajčekima" je pripala uloga favorita.

Međutim, najviše zahvaljujći Roku Leniju Ukiću i Zoranu Planiniću, koji su u prvom poluvremenu postigli 15, odnosno 10 poena, "kockasti" su 35 sekundi prije odlaska na odmor imali čak 15 poena prednosti - 47:32.

Ipak, poslije tehničke greške dosuđene Marku Popoviću zbog prigovora i trojci Domena Lorbeka u posljednjim trenucima tog dijela igre, Slovenija je svela "minus" na samo osam razlike do poluvremena - 39:47.

To je bio samo početak nevjerovatne serije Slovenaca, koji su od početka drugog poluvremena zaključno sa uvodom posljednje dionice napravili 23:3! Tada je bilo 55:50 za Sloveniju.

Do kraja je vladala neizvjesnost, jer su Slovenci imali prednost, ali nisu uspjevali da se odlepe. Kada je četiri sekunde prije kraja Bostjan Nahbar pogodio trojku za 67:62, otklonjena je svaka dilema. Kasnije je Ukić samo ublažio poraz Hrvata - 67:65.

Fantastičnu rolu na parketu dvorane u Katovicama prikazao je Erazem Lorbek - 27 poena, osam skokova. Veliki doprinos pobjedi dali su i Bostjan Nahbar sa 12 i Jaka Laković sa 11 poena.

Kod Hrvata je najefikasniji bio Ukić sa 21.

U subotu od 18.30 u prvom polufinalu sastaće se Španija i Grčka, a od 21.00 drugi put na Evropskom prvenstvu igraće Srbija i Slovenija. U drugom kolu prve faze takmićenja "zmajčeki" su bili bolji od "orlova" 80:69.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC