• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Idealan trenutak za revanš Slovencima

"Spremni smo za revanš Slovencima, a u igri je i medalja, što je najveća motivacija da igramo najbolje u polufinalu", kaže kapiten Srbije.

 Krstić: Idealan trenutak za revanš Slovencima Izvor: MONDO

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje težak zadatak u 21 čas u Katovicama - polufinale Evropskog prvenstva.

Tim Dušana Ivkovića dobro poznaje protivnika, selekciju Slovenije, sa kojom se već sastajala u prvoj fazi takmičenja i izgubila, i pitanje je da li će baš to biti dodatno opterećenje za "plave" ili će velika želja za pobjedom i revanšom preovladati.

"Mislim da je prednost u ovom meču na našoj strani. Imali smo više vremena da se odmorimo i pripremimo, i u meč ulazimo rasterećeniji s obzirom na to da smo već ispunili prioritetni zadatak u Poljskoj", izjavio je kapiten Srbije Nenad Krstić.

On tvrdi da će prvi poraz koji su im Slovenci nanijeli na Evrobasketu biti motiv više u polufinalu.

"Odlično pozajemo tim Slovenije i sigurno nećemo dozvoliti sebi da ponovimo greške iz prvog meča koje su nas koštale poraza. Oni su relativno lako pobijedili i u Sloveniji je taj trijumf dobio poseban značaj, jer je javnost odreagovala kao da je to najvažnije što su uradili na EP. To im nismo zaboravili, tako da mislim da nema idealnijeg trenutka da im se revanširamo. U ugri je medalja, tako da ne postoji veća motivacija da igramo najbolje. Mis mo samo skoncentrisani na taj duel, ne bavimo se time šta smo do sada već uradili, jer ne želimo da stvaramo nepotreban pritisak",
istakao je Krstić.

Najteži posao u polufinalu očekuje Novicu Veličkovića, jer će morati da zaustavi Erazema Lorbeka. Odlični krilni centar Srbije spreman je za taj dvoboj i vjeruje da će njegov tim igrati finale Evropskog šampionata.

"Očekuje nas velika bitka sa ogromnim ulogom, ali smo svi do jednog spremni za nju. Znam šta će biti moja uloga u timu i potrudiću se da je odradim na najvišem nivou. Erazem, međutim, nije jedini igrač Slovenije koga moramo da zaustavimo, jer smo vidjeli da su oni u četvrtfinalu pokazali kvalitet i karakter ekipe i da će biti mnogo posla. Čeka nas veoma težak meč, ali poznajemo dobro igru rivala i spremni smo za borbu. Vjerujem u pobjedu kao i svi u našem timu, jer smo silno motivisani da napravimo korak više i osiguramo medalju. Uvjeren sam da ćemo slaviti", naglasio je Veličković.



Selektor Dušan Ivković istakao je da je potajno priželjkivao Slovence za rivale u polufinalu i da mu se želja ispunila.

"Slovenija je jedini tim koji nas je na Evrobasketu ubjedljivo pobijedio i moja želja je bila da dobijemo priliku da im se revanširamo. Psihološka prednost je na našoj strani, prije svega zbog činjenice da smo ispunili primarni cilj i plasirali se na Svjetsko prvenstvo, a zatim i odmorili pred važan meč. Svi znamo koji nam je glavni zadatak na tom meču - da igramo snažno i kontrolisano. Spremni smo, iako smo svjesni da nas očekuje veoma težak duel", rekao je selektor "orlova".

Ivković je naglasio da je Srbija tokom cijelog prvenstva morala da igra na veoma visokom nivou, jer je od starta takmičenja za protivnike imala izuzetno jake ekipe.

"Iz naše grupe tri ekipe igraju u polufinalu, što najbolje govori da smo imali najjaču konkurenciju. Sada su na redu opet Slovenci, koji igraju u velikoj formi. Erazem Lorbek, Jaka Laković i Boštjan Nahbar čine udarni trio njihovog tima i izuzetno dobro funkcionišu",
naglasio je kormilar "plavih".

On je dodao da Slovenci imaju problema sa povredama, baš kao i Srbija, jer je nastup Nemanje Bjelice pod znakom pitanja.

"Bjelica je obavio magnetnu rezonancu i pokazalo se da je sve čisto. On može da hoda, ali ima bolove. Vidjećemo da li i koliko ćemo moći da ga opteretimo za polufinale, a konačna će biti odluka ljekara. Nenad Krstić se takođe požalio na bol u leđima poslije treninga, jer je dobio jedan nezgodan udarac, ali nadamo se najboljem"
, rekao je Ivković.

Polufinalni duel između Srbije i Slovenije počinje u 21 čas, dok će od 18.30 sati u prvom meču za finale sastati Grčka i Španija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC