• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o Feneru, džebani, budžetu od 5,5 miliona...

Autor mondo.rs

Prvi čovek KK Crvena zvezda govorio je o raznim pitanjima posle sednice Skupštine kluba održane na "Marakani". Nastavlja se saradnja Zvezde i FMP, "možda i pod četiri adrese"

 Čović o Feneru, džebani, budžetu od 5,5 miliona... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, razgovarajući s novinarima posle sednice Skupštine kluba, razjasnio je precizno koliko je novca njegov kolektiv zaradio od odlaska Bobana Marjanovića u San Antonio Sparse.

Odgovor na to pitanje dao je pričajući o izmirenju duga prema četvorici bivših igrača - Tadiji Dragićeviću, Rašku Katiću, Marku Simonoviću (koji su podneli tužbu) i Ivanu Radenoviću.

"Sada ću da vam kažem kako smo izmirili BAT. To smo uradili tako što je Bobiju Marjanoviću istekao ugovor i više nije imao nikakvu obavezu prema nama. Mogao je da ode i bez obeštećenja. Zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, Crvena zvezda je, ipak, prihodovala 625.000 dolara od San Antonija", rekao je Čović posle sednice Skupštine KK Crvena zvezda, održane u prostorijama Stadiona "Rajko Mitić".

Na tom mestu je dodao i da je zabrana registracije igrača otklonjena.

"Više nema BAT-a. Možda će se opet pojaviti, ali to više nije senzacionalna vest. To je normalan život klubova, nad čime ne bi trebalo da se seiri. Mi, kao državni projekat, dugovali smo Katiću, Simonoviću, Tadiji Dragićeviću i Ivanu Radenoviću. Izmirili smo dobar deo obaveza i skinuli BAT. Vrlo sam zahvalan svoj četvorici što su čekali godinu dana i uopšte se ne ljutim na njih", izjavio je predsednik Zvezde, pa dodao:

"Normalno je da isplatite igraču dugovanje koliko ste mu ostali dužni".

Izvor: MN PRESS



Zvezda i FMP nastavljaju saradnju

"Crvena zvezda i FMP nastaviće saradnju. Doneli smo ovde i sve pehare koje smo osvojili, da izvršimo primopredaju, iako su oni već i bili na Malom Kalemegdanu", rekao je Čović, dok su kraj njega bili predstavljeni svi pehari koje je Zvezda osvojila u protekle četiri sezone.

Govoreći o novcu, Čović je upitan i da li je tačno da Nikolu Kalinića neće prodati Fenerbahčeu za manje od milion evra.

"Slaba im je džebana. A, kada budemo dogovorili i ako budemo dogovorili taj posao, reći ćemo vam sve do četvrte decimale. On je igrač Crvene zvezde, potreban je Crvenoj zvezdi i sve jako puno košta. Igrač je Zvezde još naredne dve sezone. Bilo je razgovora i to je tačno, ali zvaničnih ponuda pod kojima podrazumevam ponudu na papiru, nije bilo!", rekao je prvi čovek šampiona Srbije.

"Cenićemo ako do toga dođe i nešto što bi trebalo da zaradi naš igrač, jer iz Zvezde ne bi trebalo da odete nezadovoljni", dodao je.

Šta će biti sa Markusom Vilijamsom i kakva ga kazna očekuje zbog padanja na antidoping testu posle jedne od utakmica finalne serije Superlige?

"Zaslužena", rekao je kratko.

"Žao mi je, ali sve ima svoju cenu. Mi smo u toku disciplinskog postupka, tu smo naravno i da pomognemo Markusu koliko god možemo, ali pravila su takva kakva su", dodao je Čović.

O adresama...

Čović je još jednom ponovio da će Zvezda nastaviti da funkciniše na nekoliko adresa, s tim da će zvanična biti: "Mali Kalemegdan broj dva".

"Što se tiče adresa - Mali Kalemegdan, Stjepana Supanca i Maršala Tolbuhina ostaju naše radne adrese, a sedište kluba je na Malom Kalemegdanu. Možda dodamo i četvrtu. Više nećemo gubiti vreme da objašnjavamo te stručne materije... Drago mi je što smo uradili sve po zakonu i na kraju došli do sprovedenog UPPR-a".



On je upitan i za pojačanja za narednu sezonu, ali tu nije želeo da bilo šta otkriva.

"Zna se puno toga, ali bio bih neozbiljan ako bih vam to rekao sada. Kako budemo završavali, tako ćemo suksecivno i objavljivati. Razumem nagađanje i znatiželju, to je pozitivna priča i ne ljutim se zbog toga".

Govoreći o urađenom u poslednje četiri godine, od usvajanja do završetka UPPR-a, Čović je pomenuo i priču oko budžeta za narednu sezonu...

"Da li ćemo ponoviti uspešnu sezonu? Možda hoćemo. Da li ćemo zastati? Treba reći da nam je glavni cilj da obezbedimo Evroligu u sezoni 2016/17. Cilj naravno ostaje da budemo prvaci države. Kakav će budžet biti... Pa, Evroliga propisuje minimalni budžet od četiri miliona evra, a naše projekcije kreću se i do cifre od 5,2 do 5,5 miliona evra i smatramo da je to izvodljivo, ako se budemo potrudili", poručio je predsednik crveno-belih.


Trofeji KK Crvena zvezda osvojeni od sklapanja saradnje sa FMP Železnikom
Izvor: MONDO


On je još jednom razgraničio šta u trenutku reaktivacije pripada klubu sa Kalemegdana.

"Crvenu zvezdu Telekom Mali Kalemegdan broj dva očekuje jako teška situacija i sezona velikih izazova. Što se tiče adrese Stjepana Supanca, tamo se nalaze naši infrastrukturni potencijali, hala Crvene zvezde Mali Kalemegdan broj dva, u kojoj takođe igraju naše selekcije. Naravno, tu su i haše hale Basketlend i Basket siti"

Završavajući obraćanje i razgovor sa novinarima, Čović je još jednom istakao da je pređen veliki put od kada su Zvezda i FMP postali jedan sistem, dodavši da je prethodnom periodu i njegova porodica prolazila kroz težak period.

Uz to, zastao je i podsetio na to koliko je Crvena zvezda igrača imala igrača pod ugovorom u trenutku sklapanja saradnje sa FMP Železnikom,

"Samo bih rekao i to, ako su neki zaboravili, da smo na početku (saradnje Zvezde i FMP-a) imali samo Nedovića, Lešića, Cvetkovića i Uroša Nikolića", rekao je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC