• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Srbija sad može sve

"Kada dođeš među četiri tima na prvenstvu, onda imaš pravo da razmišljaš i o najvećem uspjehu", ističe bivši selektor "plavih" Svetislav Pešić.

 Pešić: Srbija sad može sve Izvor: MONDO

Bivši selektor Svetislav Pešić posmatra u Katovicama reprezentaciju Srbije i ne krije da je više nego prijatno iznenađen dosadašnjim učinkom mladog tima Dušana Ivkovića na Evrobasketu.

"Srbija igra odlično u Poljskoj. Mnogo više znači što smo formirali tim za budućnost, kao i optimizam koji nam je dala ova selekcija. Rezultat je uvijek važan, a mi već time možemo da se pohvalimo. Sada je najvažnije da ostvarimo kontinuitet i u radu sa mlađim selekcijama. Filozofiju igre je nephodno uniformisati. Odbrana mora da bude osnova svega. Iz nje do izražaja dolazi naš talenat", izjavio je Pešić.

On je istakao da je Srbija napravila veliki uspjeh time što je obezbijedila plasman na SP u Turskoj 2010. godine, ali da se tu ne treba zaustaviti.

"Kada dođeš među četiri tima na prvenstvu, onda imaš pravo da razmišljaš i o najvećem uspjehu. Španiji samo može da se desi slab dan, pa da izgubi. Sa ostalima možemo da se nosimo. Meč protiv Rusije igračima daje veliki optimizam pred polufinale. Veoma se rijetko dešava da neko na turniru veže dvije šuterski odlične utakmice. Mi smo to uradili protiv Litvanije i Rusije. Naš balans spoljne i unutrašnje igre je na zavidnom nivou".

On je istakao da je iskusni Dušan Ivković napravio sjajnu selekciju tima, u kojoj se izdvajaju vođe - Milenko Tepić i Miloš Teodosić.

"Mi već imamo lidere. Tepić plijeni znanjem i mirnoćom, dok Teodsić ima bezobrazluk i ogroman potencijal. Zna da zabrlja, ali sve su to stepenice u razvoju velikih igrača. Njih dvojica prave ogromnu razliku, kao i Novica Veličković. Niko nema takvog igrača na poziciji četvorke, ili tako dva dobra centra kao što su Nenad Krstić i Kosta Perović. Oni su već igrači evropskog kalibra", nije štedio riječi hvale na račun srpskih igrača bivši selektor, koji je plave 2001. odveo na krov Evrope u Turskoj, a zatim i na vrh svijeta u Indijanapolisu.

Pešić smatra da će EP u Poljskoj biti odlična uvertira za nastup na SP naredne sezone, gdje će Srbija sigurno pokušati da napravi još jedan dobar rezultat poslije neuspješnih godina.

"Kada reprezentacija ostvaruje dobre rezultate, raste i motivacija ostalih da se tu nađu. Sigurno će se sljedeće sezone pojaviti neki novi igrači koji će zaslužiti Ivkovićev poziv. Ovaj tim, šta god uradio, sigurno će pretrpjeti određene promjene pred Svjetsko prvenstvo, tako da tu možda bude mjesta i za 'stare' asove poput Igora Rakočevića ili Darka Miličića",
istakao je Pešić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC