• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Hrvati i Francuzi na SP 2010. u Turskoj

Uz polufinaliste Evrobasketa, Srbiju, Sloveniju, Španiju i Grčku, narednog ljeta na SP u Turskoj učestvovaće još Francuska i Hrvatska.

 EP: Hrvati i Francuzi na SP 2010. u Turskoj  Izvor: MONDO

U borbama za plasman od 5. do 8. mjesta, Francuzi su pobijedili nezainteresovane organizatore, samim tim i učesnike Mondijala, Turke sa 80:68 (12:26, 20:17, 29:16, 19:9), a potom su Hrvati nadigrali svrgnutog evropskog šampiona Rusiju sa 76:69 (18:14, 15:27, 25:15, 18:13).

Oko plasmana na SP vladala je konfuzija, a naknadno je odlučeno da umjesto pet, učestvuje šest evropskih reprezentacija i Turska. FIBA je zadržala pravo da dodijeli i specijalnu pozivnicu, možda upravo timu Rusije...

To znači da meč za peto mjesto u nedjelju između Francuske i Hrvatske neće imati rezultatskog značaja. Prije toga, u matine terminu, Rusija i Turska odlučivaće ko će biti sedmi.

Da su kojim slučajem Turci dobili Francuze, tada bi se Francuska i Rusija u borbi za sedmo mjesto ujedno borili i za plasman na SP.

Ovako, Turke koji su se nadali da će osvojiti zlato, a bili izbačeni već u četvrtfinalu od Grčke, uništio je Toni Parker sa 28 poena i deset asistencija. Dijao, Batum i Pjetrus ubacili su po 13 u velikom preokretu, koji je počeo u drugoj četvrtini.

Turska je više nego ubjedljivo počela meč (26:12), a potom je uslijedio veliki brodolom tima koji predvodi Bogdan Tanjević. On je najefikasnijeg igrača imao u Hidajetu Turkogluu, koji je ubacio 13 poena. Emre Ašik meč je završio sa dva poena manje.

Pobjedom Francuske nad Turskom, duel Hrvatska - Rusija dodatno je dobio na značaju a u tom situaciji bolje su se snašli Hrvati. Poslije uzbjedljivo izgubljene druge četvrtine, "kockasti" su se sa poluvremena vratili rešeni da pozitivno završe EP, na kojem su sami krivi što ne igraju polufinale.

Dan ranije, Hrvatska je ispustila veliko vođstvo protiv Slovenije u četvrtfinalu, ali su Prkačin, Kus, Vujčić i ostali uspjeli da obezbijede novi pokušaj da se vrate u borbu za medalje, 2010. godine.

Leni Roko Ukić postigao je 18 poena, koliko i Sergej Monija na drugoj strani.

(MONDO, foto: eurobasket2009.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC