• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Ivanović: Nikad se ne predajem

Autor mondo.ba

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine ne traži alibi zbog odsustva ključnih igrača.

  Duško Ivanović će na Evropsko prvenstvo putovati čak bez trojice najboljih košarkaša (Nihad Đedović, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić), mnogi treneri već sada počeli "zidati" alibi za eventualni neuspjeh.

Ipak Ivanović nije od te sorte.

" Igrače kojih nema na pripremama, više nijednom neću spomenuti, jer nam oni više ne mogu pomoći. Posvetićemo se onima koji su došli da žrtvuju dio svog odmora i koji će uraditi sve za reprezentaciju. Koncentrišemo se na ono što imamo", rekao je za "Avaz" trofejni crnogorski stručnjak (57), koji ne vjeruje previše u mogućnost da će se Đedović naknadno ipak priključiti pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

" Iznenadilo me je, stvarno. Mislio sam da ću na pripremama imati i Teletovića i Đedovića. S njima bismo bili veoma opasna reprezentacija. Za Nurkića nisam bio siguran, jer je imao operaciju i bilo je malo vjerovatno da će biti ovdje, ali Nurkić je budućnost ove reprezentacije i on će igrati kad bude zdrav", kaže Ivanović, koji očekuje od Miroslava Todića, da na poziciji krilnog centra, preuzme mjesto kapitena Teletovića.

"Todić je prošle godine bio pozvan, ali zbog povrede nije igrao. Sada je tu, ima ambiciju da igra i, kad nema Mirze, očekujem da će nam pomoći".

Ivanović planira u nastavku priprema zvati i neke od mlađih igrača, poput juniora Edina Atića i Nedim Đedovića.

" Ti su igrači budućnost reprezentacije, a mislim da će nam se po završetku Evropskog juniorskog prvenstva priključiti Atić. Svi su igrači svjesni da najbolji treba da idu u Francusku i ja ću uzeti samo one koji budu spremni i koji mogu najviše da pomognu da postignemo dobar rezultat", rekao je Ivanović, koga nije pokolebalo sve što se dešavalo s reprezentacijom uoči početka priprema.

"Sve je mnogo teže, ali ja se nikad ne predajem, a čini mi se ni ovi momci. Borićemo se skupa pa ćemo vidjeti. Ako bismo prošli grupu, to bi bio izvanredan rezultat. U kompletnom sastavu, to bi bilo nešto drugo. Bila bi to reprezentacija za koju vjerujem da bi mogla ravnopravno parirati svim rivalima. No, moramo biti realni".

Klupu Panatinaikosa neočekivano je napustili prije kraja sezone, ali je izjavio da nije nezadovoljan epizodom u grčkom gigantu.

" Veoma sam zadovoljan sezonom u Panatinaikosu, ali je gazda kluba taj koji dovodi trenera i skida trenera kad hoće. No, svojim radom i rezultatom u Panatinaikosu veoma sam zadovoljan. Što se tiče novog kluba, o tome ne razmišljam, reprezentacija je u prvom planu", završio je Ivanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC