• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Španija pojela Grčku i otišla u finale

U prvom polufinalu Evrobasketa ni "d" od drame. Favorit Španija pojela je Grčku sa 82:64 i plasirala se u drugo uzastopno finale Evropskog prvenstva.

 EP: Španija pojela Grčku i otišla u finale Izvor: MONDO

"Furija" će u nedjelju od 21.15, protiv Srbije ili Slovenije, pokušati da uradi ono što nikada u istoriji nije - da postane prvak Evrope. Prošli put, Španija je kao domaćin, 2007. godine, doživjela šokantan poraz od Rusije.

Grčka će morati da se sabere poslije teškog pada i u nedelju od 18.15 pokuša da se iz Poljske vrati sa medaljom, bronzanom.

Španija italijanskog trenera Serđa Skariola trapavo je počela turnir, poremećena povredama Pau Gasola i Rudija Fernandeza doživjela je poraz od Srbije u prvom kolu, potom jedva dobila Sloveniju posle produžetaka, da bi poraz doživjela i od Turske u drugoj fazi.

Ipak, kada je bilo najvažnije, aktuelni svjetski prvaci iz Japana 2006. godine zaigrali su surovo dobro. U četvrtfinalu pregazili su do tada neporaženu Francusku sa 86:66, a dva dana kasnije i Grčku.

Bilo koji tim da dođe Španiji na noge u finalu u nedjelju, imaće ulogu autsajdera. Španci su svjetski prvaci, vicešampioni Evrope i srebrni sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

Grci su nastavili da stradaju u duelima sa Španijom, doživjeli su 14. poraz u 20 zvaničnih mečeva u istoriji. Pored toga, Grčka je eliminisana od Španije u polufinalu Evrobasketa 2007 (77:82), a godinu dana ranije u finalu Svjetskog prvenstva u Japanu, "furija" je ponizila Grčku sa 70:47.

Slično je bilo i u subotu u Katovicama, gdje su obje selekcije imale glasnu podršku sa tribina.

Najefikasniji u španskom timu bio je Pau Gasol sa 18 poena i šest skokova, Rudi Fernandez postigao je 14 i imao četiri skoka, dok su Grci najboljeg strijelca imali u Joanisu Burusisu, koji je duel završio sa 11 poena. Nik Kalates postigao je deset, Antonis Focis osam, uz deset skokova.

U drugom polufinalu, u istoj dvorani, od 21.00 sastaju se Srbija i Slovenija.

Prethodno su u subotu odigrani mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta, u kojima su Hrvatska i Francuska obezbijedili učešće na SP u Turskoj 2010. godine.

(MONDO, foto: eurobasket2009.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC