• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skariolo: Nije bitan protivnik, spremni smo!

"Pobjeđivao sam u finalima i gubio i učio sam iz svakog iskustva. Mislim, ipak, da su igrači presudni, jer oni igraju", kaže selektor Španije.

 Skariolo: Nije bitan protivnik, spremni smo! Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da je njegov tim spreman za finale Evropskog prvenstva, u trenucima kada nije znao da li će rival biti Srbija ili Slovenija.

Kaže, da to nije toliko bitno.

"Od jednog protivnika smo izgubili (Srbija), a drugog smo pobijedili poslije produžetaka (Slovenija). Usput, u polufinalu su tri tima iz naše grupe. Znamo da moramo da prođemo kroz težak meč, ali znamo i da smo spremni da igramo", rekao je Skariolo novinarima.

Španija se plasirala u finale EP pošto je u Katovicama pobijedila Grčku sa 82:64. U četvrtak, u četvrtfinalu, u duelu sa Skariolovom "furijom" stradala je Francuska - 86:66.

Skariolo je rekao da su igrači, a ne on, ključni za finalni meč i da ne misli na finale Evropskog prvenstva od prije dvije godine, kada je Španija kao favorit i domaćin izgubila u finalu od Rusije.

"Pobjeđivao sam u finalima i gubio i učio sam iz svakog iskustva. Mislim, ipak, da su igrači presudni, jer oni igraju. Neću da pričam o finalu prije dvije godine, jer nisam bio tu. Istorija je sada i ovdje", poručio je italijanski trener.

Španija je dobila Grčku sigurnom igrom i odličnom odbranom.

"Moramo da se spremimo i da ponovimo igru iz polufinala. Večeras smo odlično zaustavili (Vasiliosa) Spanulisa, a sutra ćemo imati druge probleme, ali sam siguran da ćemo ih riješiti", rekao je Skariolo.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC