• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Srpsko srebro čeka pozlatu

Srpski igrači priznaju da je ulazak u finale EP veliki uspjeh, ali da to kraj, već da će na osvojeno srebro protiv Španije pokušati da stave pozlatu.

 EP: Srpsko srebro čeka pozlatu Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije već je u džep spakovala srebrnu medalju na Evrobasketu u Poljskoj. Ipak, svi vole da budu pobjednici, a ekipa Dušana Ivkovića potvrdila je više puta u Poljskoj da je spremna za velika djela.

Sada, kada su pobedom nad Slovenijom u polufinalu stigli na korak od evropske krune, treba očekivati sve.

Protivnik u večerašnjem finalu (21.15 časova) je svjetski šampion i evropski viceprvak, Španija, svakako tim za respekt, koja je u završnici takmičenja šalila sa rivalima, ali Nenad Krstić i drugovi nadigrali su "crvenu furiju" na startu takmičenja i znaju gdje je taj tim najranjiviji.

"Sve ovo što smo uradili do sada je fenomenalno, napravili smo veliki uspjeh, ali još uvijek nismo osvojili srebro. U finalu ćemo dati maksimum i kao uvijek ići na pobjedu. Protiv Slovenije je ostvarena velika timska pobeda i na njoj se nećemo zaustaviti. Imamo veliku šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti. Iako sve izgleda nestvarno, trudićemo se uživamo u finalu, pa da probamo da osvojimo i to zlato. Dugo sam čekao na ovako nešto, ali eto sve je došlo na svoje", istakao je kapiten Srbije.

Uvijek smiren i pribran Milenko Tepić spušta loptu pred veliko finale. Svjestan da je euforija zahvatila srpski tim poslije velike pobjede u finalu, Tepić tvrdi da u finale treba ući maksimalno koncentrisano, bez razmišljanja o dosadašnjem uspjehu.

"Istina je da smo napravili smo veliki uspjeh i svima čestitam zbog toga, ali sada treba da budemo pametni i pokušamo da napravimo još taj korak dalje koji nam je preostao. Moramo što prije da zaboravimo polufinale, jer će biti vremena za slavlje", pokušava da spusti tenziju Tepić.

"Predstoji nam meč sa posebnom težinom i zaista je suvišno pričati o tome sa kakvim motivima ulazimo u njega. Španci igraju u velikoj formi, pogotovu na posljednje četiri utakmice. Uspjeli su da se izdignu poslije lošijeg starta turnira i opet nose ulogu favorita. To nas ne opterećuje, jer se mi ne predajemo. Igraćemo hrabro, kao što je to bilo i do sada, i daćemo sve od sebe da napravimo još jedno veliko iznenađenje", naglasio je Tepić.

Dušan Ivković ispoštovao je sve što je obećao prije prvenstva. Nije se razmetao velikim rečima, nije obećavao kule i gradove, već rekao da će pokušati da iskoristi maksimalno mladost svoje ekipe i to što su spremni i izdržljivi i da će on njih tražiti maksimalno da se zalažu na terenu. Upravo to su bili aduti plavih, oni su ispoštovali obećano i stigli do kraja.

"Istina je da kada sam pripremao ekipu za šampionat, rekao sam im da moramo da igramo sa što više rotacije da bismo sve izdržali. Uopšte nema sumnje da smo najspremniji tim na takmičenju. Čak tri tima iz naše grupe su igrala polufinale. Ispalo je da je lakše bilo igrati četvrtfinale nego takmičenje po grupama. Naš cilj je bio da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, uspjeli smo i više od toga", sumirao je učinak Ivković.

On je prije početka šampionata znao recept za pobjedu nad Španijom, iako je to mnogima izgledalo nestvarno. Sjajna odbrana, poletnost i hrabrost, ali i ozbiljnost mlade ekipe dali su rezultate i veliki protivnik bačen je na pleća poslije osam godina i devet poraza u nizu.

"Postoji razlika u španskom timu u odnosu na utakmicu koju smo igrali 7. septembra. Prije svega zato što je protiv nas prvi put od povrede igrao Pau Gasol. On pravi ogromnu razliku, pokazao je talenat. Dobro se poznajemo, jer nije samo Gasolšpanski tim, ali je on stub što se tiče odbrane i kreativnosti. Imamo malo vremena da se oporavimo, ali pripremićemo se najbolje što možemo", kao da u rukavu čuva još nekog "keca" prekaljeni srpski strateg.

I Stefan Marković najavljuje da će Srbija u finalu ostaviti srce na terenu.

"Nema predaje, pokušaćemo da iznenadimo favorizovane Špance u finalu. Igraćemo bez presije, jer više nemamo šta da izgubimo. Mi smo ovdje došli sa ciljem da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, a sada već imamo medalju. Naredna stanica je zlato. Srebro je tu, ali čeka da dobije pozlatu. Možda zvučim prepotentno, ali poslije svega što smo uradili niko ne može da kaže da nemamo kvalitet", istakao je borbeni plejmejker srpskog tima.

A na suprotnoj strani stajaće tim za respekt, koji takođe ima veliki motiv u finalu, jer nikada u istoriji Španci nisu osvojili evropsku krunu.

Serđo Skariolo je i prije šampionata rekao da će se boriti da isprave kiks od prije dvije godine, kada su pred svojom publikom stali na posljednjem koraku pred Rusijom, ali takođe bez ustručavanja priznao i da je siguran da će Srbija igrati za medalju.

Priznao je da se najviše plaši Dudine taktike i velikog iskustva, i upravo to je presudilo njegovom timu na startu takmičenja. Veliki učitelj košarke nadmudrio ga je, mi bismo voljeli da uprkos tome što Španci igraju sjajno, Ivković ponovo pronađe neki čarobni recept za uspjeh, pa makar i u triler završnici, kao protiv Slovenije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC