• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raduljica: Mislim da sam dobio infarkt!

Ko ima slabo srce, sigurno mu je "trokiralo" u subotu uveče gledajući polufinale Evropskog prvenstva u košarci, koje je, srećom, pripalo Srbiji.

 Raduljica: Mislim da sam dobio infarkt! Izvor: MONDO

I mlado srce kakvo ima Miroslav Raduljica "zadrhtalo" je.

"Sve je ovo prelijepo. Mislim da sam dobio infarkt, samo mi još nisu javili", rekao je Raduljica u polušali poslije pobjede nad Slovenijom u polufinalu EP u Poljskoj.

Upitan može li da bude ljepše od ovoga, centar je onako mladalački odgovorio: "Naravno, ako osvojimo zlato! Imamo snage, ništa nije problem za nas. Sve se može, kad se hoće".

Stefan Marković se bacao po parketu, šutirao, promašivao, hvatao lopte, letio...Dobio je pohvale i od junaka pobjede Miloša Teodosića. A i Stefan je uzvratio Teu riječima: "Čovjek ima herca!".

"Ovo je ludnica, nemam riječi da opišem emocije. Prvi Evrobasket sam završio već u prvom krugu, sada sam u finalu. Totalni kontrast", istakao je Marković.

"Krenuli smo loše, bili dekoncentrisani. A onda je došlo to veliko drugo poluvrijeme, za pamćenje. Pohvalio bih Tea, čovjek je igrao, svaka mu čast. Pokazao je da ima herca, treba imati srca za takve šuteve. Svima je pokazao koliko vrijedi, naročito onima koji su ga omalovažavali. Niko nije vjerovao da možemo ovaliko dobro da igramo".

Finale?

"Nema predaje, pokušaćemo da iznenadimo favorizovane Špance. Više nemamo šta da izgubimo. Mi smo ovdje došli sa ciljem da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, a sada već imamo medalju. Naredna stanica je zlato. Srebro je tu, ali čeka da za manje od 24 časa dobije pozlatu. Možda zvučim prepotentno, ali ko može da kaže da nemamo kvalitet", rekao je borbeni plej.

Poslije meča sa Slovenijom srpski košarkaši su imali pomiješana osjećanja - velika sreća zbog prolaska u finale i obezbjeđene medalje, ali i blagog stanja šoka zbog izuzetno napetog meča.

Nemanja Bjelica je iz dvorane "Spodek" izašao u društu Nenada Krstića, peškirom je omotao glavu i samo se smijao.

"Ovo je strašno, mnogo sam srećan zbog svega. Napravili smo ogroman uspjeh, vjerujem da je cijela nacija ponosna na nas. Ne znam šta više da kažem, nije mi dobro. Moram da odmorim malo, pa da napadnemo zlato", rekao je Bjelica.

Krilo Crvene zvezde se potom zahvalilo doktoru i fizioterapeutima, koji su uložili velike napore da bude spreman za polufinale, a onda se upleo kapiten Nenad Krstić:

"A meni da se zahvališ, što te pazim cijele pripreme?"

"Pitajte ga gdje je bio prošle godine, prije podne je radio, a drugu smjenu igrao košarku u Austriji. Šalu na stranu, momak je sjajan, kao i svi ovdje", nastavio je Krstić.

Kao i svi, i kapiten je pohvalio veliku igru Miloša Teodosića.

"Teo je odigrao fenomenalno, svaka čast i ostalim momcima. Ovo je velika timska pobjeda, na ovome se nećemo zaustaviti. Mi još nismo drugi. Igramo za zlato, pokušaćemo da ga osvojimo. Imamo veliku šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti".

Novica "Ubica" Veličković uvijek ima nešto da doda. I uvijek je to ono pravo.

"Vratili smo se u vrh evropske košarke. Ne želim da se ponavlja, ali malo njih je vjerovalo u nas. Mi smo pobjednici, imamo taj gen kao i mnoge generacije prije nas. Već imamo srebro oko vrata, ali zlato je zlato".

Kada je čuo da se u Beogradu i u drugim gradovima Srbije slavi, Novica je prokomentarisao: "Nemojte to da mi radite, sav sam se naježio. Pozdrav za cijelu Srbiju, ovo je finale za naš narod!".

Kao i cijela reprezentacija i Novica je pohvalio Teodosića.

"Cijela ekipa je igrala fenomanalno, ali Teo je imao utakmicu života. Neću da ga ureknem, ali ovakvi mečevi se nikada ne zaboravljaju. Do sada nisam vidio da neko tako odigra. Veliki plejmejker, veliki igrač. U jednom momentu, kada je ulazio na parket, rekao sam mu da se ovo rješava srcem i hrabrošću. On je to najbolje pokazao. Niko se nije uplašio, ali on je bio nevjerovatan. Svi treba da uče od Srbije", u svom stilu kaže Veličković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC