• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Rasterećenost adut Srbije

Poput većine ljubitelja košarke sa ovih prostora i bivši asovi plavih prate nastupe Srbije na EP u Poljskoj.

 Divac: Rasterećenost adut Srbije  Izvor: MONDO

Nekadašnji majstori pod obručima, poput Vlade Divca, Predraga Danilovića, Žarka Paspalja, Raše Radovanovića, koji su sa velikih takmičenja donijeli pregršt medalja, složno su ocijenili da je Dušan Ivković selektirao sjajnu ekipu koja je Srbiji poslije sedam godina ponovo obezbijedila medalju.

"Klinci su već napravili fantastičan uspjeh u Poljskoj kada su obezbijedili direktan plasman na naredno SP u Turskoj. Ulazak u finale je stvarno nešto sjajno. Duda je skolpio super ekipu i nparavio sjajnu atmosferu. Odabrao je najbolje. Sudeći prema imenima možda postoje igrači sa većim rejtingom, ali ako gledamo odnos prema reprezentaciji, ovo je najbolje što Srbija ima", izjavio je za "Žurnal" Divac.

Predsjednik OKS istakao je da je sada u finalu sve moguće.

"Španci su iz meča u meč podizali formu i sigurno su favoriti u finalnom meču. Ipak, borba za zlato je posebna utakmica u kojoj je sve moguće. Ako naši momci odigraju rasterećeno sa mnogo želje kao u finišu protiv Slovenije, nije isključeno da mogu i na vrh Evrope", ocijenio je Divac.

Predrag Danilović takođe je "skinuo kapu" Dudi i njegovim pulenima.

"Bez obzira na to šta će uraditi u finalu, Srbi su već napravili pravi podvig u Poljskoj. Sada im predstoji najvažniji meč i ne sumnjam da će u njemu ponovo svi dati maksimum. Čestitam dudi i igračima na prikazanom, i posebno me raduje što među novih mladim herojima ima dosta igrača Partizana", rekao je Danilović.

I Žarko Paspalj nije krio zadovoljstvo poslije konačnog svjetla koje je zasijalo u srpskoj košarci poslije niza sušnih godina.

"Zaista se radujem zbog uspjeha ovih mladih momaka, koji su poslije toliko vremena konačno pripredili pravo zadovoljstvo nama koji iskreno volimo košarku. Vjerovao sam sve vrijeme u njih i drago mi je što su dokazali da zaista imaju kvalitet za velika djela", ocijenio je Paspalj.

Ni bivši proslavljeni reprezentativni as Ratko Radovanović nije mogao da ostane miran poslije velike pobjede Srbije u polufinalu.

"Momci su zasita zaslužili plasman u finale, jer su imali samopuzdanje i veliku želju i kada su bili u rezultatskom minusu. Ovo je sjajan uspjeh srpske košarke, koja je još jednom potvrdila da ima nove asove. Miloš Teodosić je pokazao da ima veliko srce i da može da preuzme odgovornost kada treba. U nekim trenucima ličio je na Dragana Kićanovića. Sada im predstoji još jedan važan duel sa Špancima. Sigurno nije lako pobijediti istog rivala dva puta na takmičenju, ali sa pristupom kakav imaju Dudini igrači ništa nije nemoguće", rekao je direktor FMP Železnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC