• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Francuzi peti, Rusima sedmo mjesto

Francuska osvojila peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, dok su sada već bivši šampioni, Rusi, stigli do sedme pozicije.

 EP: Francuzi peti, Rusima sedmo mjesto Izvor: MONDO

Reprezentacija Francuske osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u nedelju savladala Hrvatsku rezultatom 69:62 (21:12, 13:12, 12:17, 23:21).

Budući da su oba tima već ranije obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, oproštajna utakmica na EP u Poljskoj bila je lišena velikog uzbuđenja.

Francuzi su praktično već u prvoj četvrtini stvorili prednost, koja je ima omogućila da u nastavku odigraju opuštnije.

Selektor "trikolora" Vinsent Kole dozvolio je luksuz da iz tima izostavi najveću zvijezdu Tonija Parkera, ali Hrvati, uprkos tome, nisu iskoristili priliku da se pobjedom oproste od šampionata pred oko 1.000 navijača u dvorani u Katovicama.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Antoan Dua sa 18 poena i Nando de Kolo, koji je upisao 15 pogodaka. U ekipi Hrvatske istakao se Davor Kus sa 18 poena.

Selekcija Rusije i zvanično je skinula evropsku krunu i završila takmičenje na EP u Poljskoj na sedmom mjestu.

"Baćuške" su bile bolje od Turske rezultatom 89:66 (26:18, 25:22, 17:19, 23:7), čime su pokušale da poprave utisak, nakon što su ostale bez trona, ali i mjesta na SP u Turskoj naredne godine.


Rusiji sada ostaje da podnese zvaničan dopis za dobijanje specijalne pozivnice FIBA, a u iščekivanju pozitivnog ishoda i da pokuša da renovira ekipu.

U duelu za sedmo mjesto Vitalij Fridzon igrao je najzapaženiju ulogu sa 26 poena i pet asistencija, dok se kod Turaka istakao Omer Ašik, strelac 24 pogotka uz 11 skokova.

U borbi za medalje u nedelju uveče od 18.30 časova za bronzu će se boriti Grčka i Slovenija, dok će Srbija i Španija odmjeriti snage od 21.15 sati u velikom finalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC