• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", zbog čega ste tužni!?

Čudna slika na pobjedničkom postolju parketa Spodek dvorane u Katovicama: Srbi drugi, a tužni, Grci treći, a urlaju od sreće...

 "Orlovi", zbog čega ste tužni!? Izvor: MONDO

"Neki kažu da je bolje biti treći nego drugi, jer sa pobjedom ideš kući. Ipak, svi smo ponosni na srebro", rekao je Miloš Teodosić.

Mladi košarkaši Srbije, najmlađi na šampionatu, ostvarili su nevjerovatan uspjeh samim plasmanom u finale Evrobasketa, osvajanjem prve medalje za nezavisnu Srbiju, ali je uprkos tome tuga preovladala neposredno poslije poraza od, u ovom trenutku, boljeg tima - Španije.

"Ovo je prvi put u životu da mi čestitaju poslije poraza, ali nema veze", dodao je Teodosić, sjajni bek Srbije, koji je uvršten u idealnu petorku prvenstva.

Ni to mu nije izmamilo osmijeh. U trenutku kada bi pola planete dalo sve da bude na njegovom mjestu, Teo je bio tužan, jer je izgubio meč, jer je protivnik bio bolji.

"Na tom priznanju treba da zahvalim saigračima. Ne volim da pričam o sebi, nisti svojim partijama", kratko je prokomentarisao plej Olimpijakosa i dodao:

"Ovim ubjedljivom porazom od Španije smo možda malo pokvarili sjajan utisak sa Evrobasketa. Španci su u finalu demonstrirali silu i pokazali da su trenutno najjača ekipa u Evropi. Rezultat finala nije realna slika onoga što se dešavalo na turniru, ali šta da se radi. Iscrpili smo se mnogo protiv Slovenaca", dodao je Teodosić.


Njegova osjećanja delili su i ostali košarkaši, ali najiskusniji, kapiten Nenad Krstić rekao je jednu rečenicu koja najbolje opisuje ovu paradoksalnu situaciju: otišli po vizu za SP, osvojili srebro, a tužni.

"Mnogi od nas još nisu svjesni da su igrali finale Evropskog prvenstva. Možda to u ovom trenutku nismo sposobni, ali moramo da budemo srećni", poručio je Krstić i rekao:

"Jedva čekam sljedeću godinu".

Osmijesi na lica srpskih košarkaša vratiće se već u ponedjeljak ujutru, kada se probude i vide okačenu medalju iznad kreveta. A, koliki su uspjeh napravili i koliko su obradovali naciju saznaće u 18 časova tog dana, kada budu izašli na balkon Skupštine Beograda.

"Teško je kada se izgubi u finalu, ali imamo razloga za sreću. Ove je prva medalja za Srbiju. Ostvarili smo više nego što je bilo ko očekivao. Španci su odigrali odličnu utakmicu, bili su silno motivisani, da nam se revanširaju. Utakmica protiv Slovenije nas je iscrpila kako fizički tako i psihički, nije bilo lako igrati poslije manje od 24 časa", sumirao je utiske Uroš Tripković, koji je u finalu postigao 15 poena.

Novica "Ubica" Veličković i u nedjelju uveče imao je onaj narogušeni izraz lica, jer je takav... On jedostavno mrzi da gubi.

Ipak, Veličković uprkos povređenom ponosu zbog ubedljivog poraza od Španije, ne zaboravlja šta je učinio zajedno sa saigračima.

"Malo sam utučen, trebaće mi vremena da se stvari slegnu. Ovo srebro za nas sija kao zlato. Idemo dalje, najmlađa smo ekipa, pokazali smo da je budućnost naša", poručio je Veličković.

"Mladi smo, svi smo željeli da dobijemo. Moramo da dignemo glavu. Imamo mnogo povoda za radost", dodao je on.

Njegov doskorašnji klupski kolega iz Partizana, a od ovog ljeta as Panatinaikosa, Milenko Tepić bio je svjestan jedinstvene situacije u kojoj se nalazi.

"Malo sam nerealno tužan, poslije poraza. Barem da smo pružili jači otpor. Možda nismo ni bili dovoljno spremni za ovakvu utakmicu", rekao je Tepić, koji je pričao kao da je Srbija eliminisana poslije prvog kruga na EP, a ne poražena od svjetskog prvaka u finalu.

"Španija je bila silno motivisana, možda i zbog tog poraza na startu turnira. Izgleda da smo se previše zadovoljili uslaskom u finale. Ipak, ovo je veliki rezultat. Nadam se da će ovo finale i sve što smo prošli biti velika škola za ovu generaciju. Tek smo dvije godine na okupu, za to vrijeme smo napravili krupne korake, nadam se da za dvije godine možemo da napravimo još taj jedan, najveći korak. Još uvijek sam pod utiskom, ali kada prespavam sve će biti kako treba", slegao je ramenima Tepić, koji nije znao da su se u tom trenutku kolone automobila kretale ka centralnim trgovima Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke...

Kada prespava, čeka ga iznenađenje...

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA MEČA

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC