• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Teodosić naj asistent, Srbi naj penaldžije

Miloš Teodosić bio je najbolji asistent Evropskog prvenstva u Poljskoj na kome je uvršten u prvu petorku turnira.

 EP: Teodosić naj asistent, Srbi naj penaldžije Izvor: MONDO

Teodosić, koji je najbolju partiju pružio u polufinalnoj pobjedi nad Slovenijom kada je ubacio 32 poena, prosječno je po meču bilježio 5,2 asistencije i jedini je igrač srpskog tima, novog vicešampiona kontinenta, koji je u nekom segmentu igre bio najbolji na turniru.

Drugi asistent turnira bio je Rus Anton Ponkrašov sa 4,9 asistencija po meču.

Članovi prve petorke turnira u izboru novinara, pored Teodosića, jesu i najbolji košarkaš takmičenja Pau Gasol, njegov saigrač iz tima novog evropskog prvaka Španije, Rudi Fernandez, kao i Slovenac Erazem Lorbek i Vasilis Spanulis iz redova trećeplasirane Grčke.

Gasol je, takođe, najbolji strijelac turnira (18,6 poena po meču), bloker (2,2) i drugi po broju skokova (8,6). Najbolji je sa 10,8 skokova po meču bio Marsin Gortat čija je Poljska, međutim, takmičenje završila već u drugoj fazi, iako je bila domaćin.

Najefikasniji igrač srpskog tima bio je Teodosić, koji je prosječno postizao 14,1 poen po meču što ga čini sedmim strijelcem turnira. Kapiten Srbije Nenad Krstić bilježio je 13,4 poena po utakmici.

Krstić je, takođe, u prosjeku imao i po 4,8 skokova po meču, ali su u reprezentaciji Srbije, ipak, najbolji skakači bili Nemanja Bjelica (5,1 skok u prosjeku) i Novica Veličković (4,9).

Veličković je bio i najbolji kradljivac u timu Srbije pošto je protivnicima prosječno oduzimao 1,4 lopte po meču. Teodosić je imao nešto slabiji učinak - 1,3 po utakmici.

Najbolji bloker je bio kapiten Krstić sa 0,8 rampi.

Tim Srbije je u prosjeku postizao 75,6 poena po utakmici što ga čini trećim najefikasnijim na turniru. Ubedljivo najefikasnija bila je Španija sa 79,8 poena po utakmici.

Srbija je, sa druge strane, prosječno primala 73,4 poena po utakmici pa je u toj kategoriji tek osma. Najbolju odbranu imala je Francuska, koja je po meču primala samo 66,8 poena.

Jedini element igre u kome su srpski košarkaši bili najbolji jeste procenat uspješnosti slobodnih bacanja. Srpski igrači pogodili su 77 odsto šuteva sa linije penala.

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC