• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Dobro je, sad idemo dalje

Dušan Ivković zadovoljan učinjenim na EP naglasio da je njegov mladi tim u finalu platio danak neiskustvu, a onda najavio da nastavlja dalje...

 Duda: Dobro je, sad idemo dalje Izvor: MONDO

Dokazani trenerski stručnjak Dušan Ivković ispisao je još jednu stranicu u svom uspješnom košarkaškom dnevniku. Poslije mnogo sivih godina srpskog basketa, Duda je unio svjetlost osvajanjem vicešampionske evropske titule sa namlađim timom na šampionatu u Poljskoj.

On je odabrao mlade, ali pouzdane igrače, bezrezervno im se posvetio tokom ljeta, obećao da će učiniti sve da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj naredne godine, a onda uradio i mnogo više.

Gotovo na svakom meču, iskusni Ivković pronašao je neku čarobnu formulu za pobjedu svog tima i potrvdio da su mnogi treneri na šampionatu u Poljskoj sa pravom strahovali od njegove taktike.

U finalu prvenstva Srbija je konačno položila oružje, pred kvalitetnijim timom Španije.

"Španija je bila bolja od nas i zasluženo je stigla do zlatne medalje, prve u njihovoj istoriji. Moji igrači su platili danak neiskustvu, jer su bili pod velikim pritiskom finalnog meča i zbog toga, praktično, izgubili meč u prvom poluvremenu. Španci su vješto iskoristili taj njihov grč i strah i napravili veliku razliku, koju su do kraja održali. Bilo je nevjerovatno da smo imali sedam skokova a Španija čak 24 uhvaćene lopte. Šut iz igre je takođe bio loš. Čak i u tom trenutku tim je želio da se vrati, negdje u drugoj četvrtini bio je blizu toga, ali je neiskustvo naših igrača sa klupe presudilo. Nisu pomogli kao u svim drugim utakmicama. Ipak, izgubili su od boljeg, od svjetskih šampiona i srebrnih sa Olimpijade, koji se poznaju u dušu, jer mnogo godina igraju zajedno"
, sumirao je utiske po okončanju šampionata u Poljskoj selektor Srbije.

Iako je realnost da se srebro osvaja poslije poraza, Ivković tvrdi da nema razloga za tugu, već za zadovoljstvo zbog ukupnog rezultata koji je napravljen u prethodne dvije nedelje.

"Poraženi smo od boljeg i nema mjesta za tugovanje. Možda je ovo finale došlo prerano za naš mladi tim. Ali, nemamo razlog da budemo razočarani. Iz ovoga samo možemo da naučimo nešto. Ova generacija će još dosta puta igrati sa španskim timom",
izjavio je Ivković.

On je na kraju zahvalio svom mladom timu, kao i kompletnom stručnom štabu i svima ostalima koji su imali zasluge za ostvarenje sjajnog rezultata na EP u Poljskoj.

"Posebno hvala igračima, jer su neki od njih bez dana odmora posle sezona u klubovima odmah došli na Univerzijadu, a posle došli i na pripreme za Evropsko prvenstvo. Hvala i svim članovima stručnog štaba, bili smo tim koji je radio izuzetno naporno i uspješno. Naravno, zahvalnost dugujem i svim ljudima u našoj zemlji, posebno ovima koji su se ovde okupili i pomogli nam. Idemo dalje. Od sutra već počinje praćenje naših igrača po klubovima za nove akcije koje nam slijede",
istakao je neumorni Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC