• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudini klinci: Hvala, Srbijo!

"Hvala za veliku podršku koji ste nam pružili, nadamo se da smo vam se odužili srebrom na pravi način", rekao Nenad Krstić na dočeku.

 Dudini klinci: Hvala, Srbijo! Izvor: MONDO

Najbolje košarkaše Srbije, osvajače srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pozdravilo je više od 25. 000 građana Beograda na dočeku koji im je upriličen ispred Skupštine grada Beograda.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Srebrni dječaci, koji su bili najmlađi tim na šampionatu, otvorenim autobusom prošli su kroz Beograd po dolasku na aerodrom Nikola Tesla, gdje su ih pored rodbine, prijatelja i velikog broja navijača dočekali i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović i zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić.

Vidno uzbuđeni zbog velikog broja ljudi, igrači i članovi stručnog štaba uz ovacije kroz špalir su se popeli na balkon gradske Skupštine, a prije toga imali su zadatak da kroz specijlano instalirani koš probace loptu. Koliko su mladi košarkaši imali tremu najbolje svjedoči i podatak da većina nije uspjela da pogodi iz prve.

"Potajno sam se nadao da možemo da stignemo do ovog uspjeha, iako je, realno, malo ko vjerovao u to. Ovo srebro nas obavezuje da u budućnosti dajemo Srbiji još više. Hvala vam mnogo, vi ste najbolja publika na svijetu", izjavio je uvijek ozbilni selektor Dušan Ivković, koji ovoga puta nije skidao osmijeh sa lica.

On je rekao da se ne može praviti poređenje sa generacijom iz 1995. godine, kojoj je prvi put priređen zvaničan doček poslije osvajanja evropske krune u Atini, a čiji je selektor takođe bio.

"Tadašnji igrači su već bili asovi prije nastupa za reprezentaciju, za razliku od ovih mladića. Nadam se da će oni upravo kroz nacionalnu selekciju pronijeti slavu srpske košarke", dodao je Duda, naglasivši da su mu oni omiljena generacija igrača koju je vodio.


Okupljeni ispred Skupštine redom su pozdravljali srebrne košarkaše, skandirajući njihova imena. Većina njih djelovala je zbunjeno, a nekima je bilo veoma teško da sakriju emocije.

"Osjećamo se fenomenalno. Hvala vam svima na podršci koju ste nam pružali tokom Evropskog prvenstva i zbog ovog dočeka koji ste nam priredili. Nadamo se da smo vam se srebrnom medaljom odužili na pravi način", prvo je istakao kapiten Nenad Krstić.

On je rekao da je svjestan da su zbog osvajanja medalje u Poljskoj apetiti sada porasli uoči nastupa ekipe na Svjetskom prvenstvu u Turskoj sljedeće godine, gdje će im sponzor i dalje biti Telekom Srbija.

"Mi ćemo i tamo igrati opušteno kada i do sada, i boriti se uvijek maksimalno za Srbiju. Ne obećavam medalju, ali obećavam da će igrati svim srcem", naglasio je Krstić, nakon čega je okupljena masa dugo skandirala "Šampioni, šampioni".

I Miloš Teodosić bio je previše uzbuđen zbog uspjeha, ali i ovacija brojnih građana koji su došli da pozdrave srpsku reprezentaciju.

"Veoma sam srećan zbog vas koji ste došli da nas dočekate, a mi se nadamo da smo vas obradovali i revanširali se na pravi način", istakao je Teo, a zatim najavio "popularnu Vesnu", djevojku ekonoma reprezentacije Jovice Aničića, za koju je na zastavi na pobjedničkom postolju stajala poruka "Volim te".

Zbunjena i vjerovatno najpoznatija Vesna na svijetu, sa medaljom oko vrata, takođe je pozdravila okupljenu masu.

Konačno, sve prisutne u centru grada srpski košarakši su obradovali pripremljenom tačkom, horskom pjesmom, posvećenoj Srbiji. Vođa "projekta" i idejni tvorac "hita", kako je najavio Teodosić, bio je Novica "Ubica" Veličković, koji je dobio najveći aplauz okupljenih.

"Pjevaj Srbijo zemljo junaka, pjevaj Srbijo zemljo bitaka, pjevaj Srbijo silnije jače, pjevaj Srbijo kad ti se plače", orilo se iz grla srebrnih košarkaša, koji su u dahu nakon toga nastavili "Ja te volim, ja te volim, ja te volim Srbijo".

Osim košarkaša Beograđani su pozdravili i veslače, osvajače srebrne medalje na EP u Bjelorusiji Nikolu Stojića i Gorana Jagara, kao i bronzane posade dubl skula Marka Marjanovića i Dušana Bogićevića i četverac u sastavu Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC