• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogati Rus želi Nju Džersi Netse

Najbogatiji Rus Mihail Prohorov voli košarku zbog čega je dao bogatu ponudu za kupovinu Nju Džersi Netsa.

 Bogati Rus želi Nju Džersi Netse Izvor: MONDO

Ukoliko bivši "kralj nikla" bude dobio zeleno svjetlo kluba iz predgrađa Njujorka postaće prvi stranac vlasnik NBA kluba, prenio je Rojters.

Predlog Prohorova, poslan akcionarima Netsa tokom vikenda, sadrži obavezu njegove "Oneksim" grupacije da obezbijedi najveći dio zajma za izgradnju nove sportske arene kluba iz Nju Džersija, a za uzvrat grupacija bi dobila kontrolni paket akcija tima po "simboličnoj cijeni“.

Izvori bliski ruskom milijarderu, čije se bogatstvo procjenjuje na 9,5 milijardi dolara, prema informacijama ruskog izdanja magazina "Forbs", ranije su ukupnu vrijednost transakcije procijenili na 700 miliona dolara.

Prohorov je na svom blogu "realizaciju ovog vrlo lukrativnog poslovnog projekta, koji je omogućila svjetska kriza" nazvao "još jednim zanimljivim sportskim događanjem" dok zvaničnici Netsa i NBA lige nisu bili dostupni za komentar.

Rojters prenosi da ruski tajkuni, koji su se posljednjih decenija obogatili na talasu rasta cijena sirovina, kupuju po svijetu luksuzne jahte, dvorce i - sportske klubove.

Najpoznatiji među njima, Roman Abramovič od 2003. je vlasnik fudbalskog kluba Čels". Vrijednost Netsa američki "Forbs" je u decembru procijenio na 295 miliona dolara, po čemu je taj tim na 26. mestu među 30 članova NBA lige.

Klub namjerava da se iz Nju Džerzija preseli u novu arenu u Bruklinu, u Njujorku, za čiju mu je izgradnju i potreban novac.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC