• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Važno je trčati sa šampionima

Crno-bijeli košarkaši će na turneji po SAD odigrati dvije utakmice sa NBA ligašima, sa Finiksom i Denverom.

 Vujošević: Važno je trčati sa šampionima Izvor: MONDO

U Partizanu su kao cilj puta "preko Bare" postavili učenje i sticanje iskustva. Trener Duško Vujošević rekao je da je važno da njegovi košarkaši "trče sa šampionima".

"Provešćemo 15 dana na putu, moraćemo da mijenjamo vremenske zone dva puta, na odlasku i povratku, biće negativnih efekata, ali mi želimo da igramo sa NBA timovima. Nemamo iluzija da ćemo pobjeđivati, ali ovo iskustvo će nam sigurno dobro doći. Možda neće biti odmah vidljivo, ali će nam značiti u sezoni", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Osmostruki uzastopni šampion Srbije u četvrtak u 13 sati kreće u SAD.

Na turneji će osim utakmica sa Denverom i Feniksom igrati dvije utakmice sa kombinovanom selekcijom profesionalnih košarkaša iz inostranstva i bivših koledž igrača univerziteta Purdju i Dakota.

"Ovo je i za mene novo iskustvo, a za sve nas je prilika da sa jakim timovima proverimo gdje smo. Svako će dati svoj maksimum, a ovo je možda put ka tome da nekada pobijedimo neki NBA tim. Biće i neke materijalne koristi, ali najvažnije je da se trči sa šampionima".

Utakmice će se igrati po NBA pravilima, dakle svaka četvrtina će biti duža za dva minuta, linija za tri poena je dalja od koša, a nije dozvoljeno igranje zonske odbrane kao u Evropi.

"To je vrlo bitna razlika, igra je mnogo drugačija, taktika je drugačija. Teže se igra protiv 'evropske odbrane' i zato je možda u Evropi košarka misaonija igra. Ova pravila još više naglašavaju atletske sposobnosti igrača. Ali, ne idemo mi tamo na takmičarske utakmice da bi pravila predstavljala neki pravi problem", zaključio je Vujošević.

Crno-bijeli će imati susrete sa dijasporom i navijačima u SAD, dok će stručni štab razmjenjivati iskustva sa ljudima iz košarke u Americi. Skauti NBA ekipa moći će da posmatraju treninge Partizana.

Partizan će 27. septembra odigrati prvu utakmicu protiv tima Svih zvijezda Srednjeg zapada (Midwest All Star) Univerziteta Purdju. Za 30. septembar zakazana je utakmica sa zvezdama Univerziteta Dakota.

Meč protiv Denver Nagetsa na programu je 3. oktobra, a protiv Feniksa 6. oktobra. Ekipa u Beograd polazi dan kasnije.

(Beta, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC