• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odletio crno-bijeli avion, bez Aleksića

Vukašin Aleksić nije bukirao kartu za turneju po SAD sa košarkašima Partizana.

 Odletio crno-bijeli avion, bez Aleksića Izvor: MONDO

U danu kada su crno-bijeli odletjeli preko Atlantika na sjevernoameričku turneju, sa plejmejkerom je raskinut ugovor i on je ostao u Srbiji da potraži drugi klub.

"Ljudi iz kluba su procijenili da ni ove sezone za mene neće biti dovoljno minuta u igri, tako da je rastanak nešto što je odgovaralo i meni i njima", objasnio je Aleksić.

On, ipak, nije ljut na Partizan.

"Godina koju sam proveo u Partizanu je bila sjajno iskustvo za mene. Trenirao sam sa najboljim igračima i trenerom za kojeg je suvišno trošiti riječi. Pionir, Grobari, Evroliga, finale plej-ofa... Iako nisam mnogo igrao, teško da bih negdje imao bolju sezonu od one u Partizanu", izjavio je plej, za kojeg je zainteresovan njegov bivši klub - Lajons.

Aleksić je rođen 10. januara 1985. godine u Beogradu, visok je 182 centimetra i igra na poziciji plejmejkera. Od 2000. do 2005. godine bio je u mlađim kategorijama Partizana, poslije čega je igrao seniorsku košarku za Avala Adu, Zdravlje iz Leskovca, Hemofarm, Mega Ishranu i Lajonse, iz kojih se prošlog ljeta vratio u klubu u kojem je naučio košarku.

Prije Aleksića, iz Partizana su otišli Uroš Tripković (Huventud), Novica Veličković (Real Madrid), Milenko Tepić (Panatinaikos), Čedomir Vitkovac (Budućnost) i Stefon Lazme (Makabi), dok je Dejan Milojević morao da okonča karijeru zbog hroničnih problema sa kolenima, bez da je odigrao jedan meč od povratka u redove crno-bijelih ovog ljeta.

Sastav šampiona, za sada, izgleda ovako: Petar Božić (bek, kapiten), Bogdan Riznić (bek), Milton Palasio (bek), Aleksandar Rašić (bek), Stefan Sinovec (bek), Aleksandar Mitrović (krilo), Dušan Kecman (krilo), Jan Veseli (krilo), Vladimir Lučić (krilo), Strahinja Milošević (krilo), Branislav Đekić (krilo), Žarko Rakočević (krilo), Nemanja Bešović (centar), Aleksandar Marić (centar), Slavko Vraneš (centar), Darko Balaban (centar).

Potpuno renoviran tim otišao je u SAD po jedno sasvim novo iskustvo, za koje trener Duško Vujošević kaže da će biti vidljivo na kraju sezone, kada je najvažnije.

Partizan će u SAD prvo igrati protiv bivših koledž igrača sa Univerziteta Perdju (27. septembar), tri dana kasnije biće im protivnik selekcija igrača sa Univerziteta Dakota, a onda dolaze prava iskušenja i mečevi sa NBA timovima Denver Nagetsa (3. oktobar) i Finiks Sansa (6. oktobar).

U međuvremenu, ekspedicija iz Beograda posetiće Čikago i Detroit, gradove sa najvećim brojem Srba u SAD, gdje će biti organizovano druženje sa dijasporom.

"Ovo je sastavni dio priprema, koji ćemo iskoristiti za uigravanje nove ekipe i daćemo sve od sebe da čast, ukazanu od Evrolige, opravdamo na najbolji mogući način", izjavio je kapiten Petar Božić.

Povratnik u redove Partizana, Dušan Kecman, dodao je:

"Vidjećemo gdje smo i gdje je evropska klupska košarka u odnosu na američke profesionalce. Oni su dominantni, prije svega fizički, NBA liga je i dalje najjača na svijetu. Ova turneja će svakako biti veliko iskustvo za nas. Moraćemo da obratimo pažnju i na drugačija pravila u američkoj košarci i da se na njih adaptiramo. U svakom slučaju, želimo da ostavimo što bolji utisak".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC