• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekipa FMP Železnika - pozitivno specifična

"Ponovo imamo mladu ekipu, najstariji igrač ima samo 23 godine", kaže trener FMP Železnika Slobodan Klipa.

 Ekipa FMP Železnika - pozitivno specifična Izvor: MONDO

Trener košarkaša FMP Železnika Slobodan Klipa rekao je da je cilj njegove ekipe u predstojećoj sezoni da napreduje i ostvari što bolje rezultatate u domaćim i evropskim takmičenjima.

"Ponovo imamo mladu ekipu, najstariji igrač ima samo 23 godine. Želimo da se ravnopravno borimo sa protivnicima, ali najvažnije je da naši mladi igrači napreduju. Ne znamo koliko su se druge ekipe pojačale i kako su radile na pripremama, ali naš cilj je da ostvarimo što bolji plasman u takmičenjima koja nas očekuju", rekao je Klipa novinarima.

On je rekao i da je FMP "pozitivno specifičan" klub jer radi sa veoma mladim igračima koji kasnije postaju dobri ljudi i košarkaši.

Trener FMP-a istakao je i da su na okupu ostali glavni igrači Železnika i dodao da je zadovoljan pripremama na Zlatiboru.

"Ekipu su napustili Nikola Ilić i Ivan Žigeranović, ali nosioci igre su ostali u timu. Pripremali smo se 25 dana na Zlatiboru, nismo se štedili jer smo željeli dobro da se spremimo. Imamo zdrav i spreman tim i očekujem dobre rezultate", rekao je on.

Košarkaši FMP-a će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, od kojih 3. oktobra protiv Paoka, a od 25. do 26. septembra učestvovaće na turniru u Udinama.

Ekipi će se od ponedjeljka priključiti Ivan Raduljica, koji je bio u sastavu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gdje su izabranici Dušana Ivkovića osvojili srebrnu medalju.

Takmičenje u Jadranskoj ligi FMP počinje 13. oktobra utakmicom drugog kola protiv Crvene zvezde u Železniku, pošto je meč prvog kola sa aktuelnim šampionom Partizanom odložen.

Mladi košarkaši Nikola Vukasović i Miloš Đorđević potpisali su ugovore sa FMP-om. Oni su izražili zadovoljstvo što su dobili priliku da dođu u klub i nadu da će ponoviti uspjehe najboljih igrača kluba iz predgrađa.

Konferenciji za novinare je, pored Raduljice, prisustvovao i bivši košarkaš FMP-a Miloš Teodosić, član najbolje petorke na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Svi odemo iz FMP-a, ali nam klub ostaje u srcu. Mislim da još nismo svjesni koliko je srebrna medalja uspjeh za košarku u Srbiji", rekao je Teodosić.

Košarkaš Železnika Miroslav Raduljica rekao je da mu je drago što je bio član reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju i ocijenio da je na taj način podigao nivo FMP-a.

Predsjednik FMP Železnika Nebojša Čović uručio je poklone Teodosiću i Raduljici i istakao da su mnogobrojni košarkaši njegovog kluba članovi seniorske, juniorske i kadetske reprezentacije Srbije.

"Reprezentacija Srbije je, kao najmlađa ekipa na šampionatu, ostvarila fantastičan uspjeh. Železnik ima igrače u svim reprezentativnim selekcijama i klub ima perspektivu. Došlo je vrijeme da se poluproizvodi FMP-a pokažu i u Evropi. Ovo je potvrda dobrog rada", rekao je Čović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC