• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica "Ubica" već na poslu u Realu

"Budućnost evropske košarke". Tim riječima naslovljen je intervju sa Novicom Veličkovićem na zvaničnom sajtu madridskog Reala, njegovog novog kluba.

 Novica "Ubica" već na poslu u Realu Izvor: MONDO

Novica je imao još jednu sezonu iz snova. Sa Partizanom ponovo "tripla kruna", potom transfer u Real Madrid, a onda sa nacionalnom selekcijom Srbije srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Rođeni Zemunac se nije pošteno ni odmorio, a već je morao da se zaputi ka Madridu, jer su počele pripreme "kraljevskog kluba".

U intervjuu za sajt Reala, Novica Veličković je rekao da je u "kraljevskom klubu" dočekao kao "kralj", da su svi prijateljski raspoloženi i srdačni.

"Svi su sjajni. Prvi put igram za neki klub van moje zemlje. Tek sam stigao i nestrpljiv sam da bolje upoznam saigrače i trenera (Etore Mesina). Nadam se da će mi biti zabavno i da će ovo biti veliko iskustvo za mene", rekao je krilni centar srpskog tima.

Svi igrači Reala su na njega ostavili veliki utisak i nije mogao da izdvoji nikoga posebno. "Svi su oni vrhunski asovi. Da nisu, ne bi ni bili u Realu".

Upitan kako će on lično doprinijeti igri Reala, odgovorio je: "Mnogo energije. To donosim. Uvijek igram maksimalno i tako će biti i ovde".

O ambicijama koje ima sa novim klubom, Novica je rekao da je prije svega potrebno da svi budu zdravi i da ih zaobiđu povrede.

"Želimo pobjedu u svakoj utakmici i naravno da na kraju sezone budemo šampioni. Real je jedan od najvećih klubova u Evropi i u bilo kom takmičenju cilj je da bude prvi", rekao je Veličković.

Neizbježno pitanje je bilo i tek završeno EP u Poljskoj, na kojoj je zlato uzela Španija, pobijedivši u finalu upravo Srbiju.

"Bilo je to veliko iskustvo. Srbija je imala najmlađu ekipu na šampionatu. Bila je to velika i iskorišćena šansa za srpsku košarku poslije sedam, osam godina suše. Izgubili smo od Španije u finalu, 'ubili' su nas. Imate zaista strašan tim, Pau Gasol je bio nevjerovatan, ali ne samo on. Zadovoljan sam drugim mjestom, možda će na Svjetskom prvenstvu u Turskoj naredne godine biti još bolje",
rekao je Novica Veličković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC