• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković za MONDO: Atinski derbi je "ludilo"

Centar Panatinaikosa za MONDO govori o ambicijama naredne sezone, derbiju sa Olimpijakosom, reprezentaciji Crne Gore.

 Peković za MONDO: Atinski derbi je "ludilo" Izvor: MONDO

Bivši košarkaš Partizana Nikola Peković već drugu sezonu je na pripremama za novim klubom Panatinaikosom sa kojim je prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope, te duplu krunu u Grčkoj. Pripremama na Zlatobotu, tima kojeg vodi Željko Obradović, priključio se prije par dana.

„ Za sada sam zadovoljan kako sve protiče. Priključio sam se pripremama prije par dana. Imao sam obaveza sa reprezentacijom Crne Gore. Drago mi je da sam ponovo zajedno sa ovim momcima“, rekao je za MONDO centar Panatinaikosa.

Sa reprezentacijom Crne Gore pod vođstvom selektora Duška Vujoševića, koji je Pekovića trenirao u Partizanu, prošetao se iz B u A divizju evropske košarke. Reprezentacije Srne Gore posljednjih deset mečeva ne zna za poraz.

„ Pa ne bi se baš reklo da smo se prošetali iako je to tako izgledalo. Bilo je tu dosta muke i rada de se to uradi, ali uradili smo šta smo planirali izborili smo A diviziju. Vidjećemo kako će nas žrijeb sljedeće godine poslušati“, rekao je Peković, koji sa Predragom Drobnjakom , Vladimirom Dašićem i Vladom Šćepanovićem čini okosnicu reprezentacije Crne Gore.

Pretekle sezone u Panatinaikosu je pored sebe imao saigrača iz Partizana Dušana Kecmana, koji se u međuvrmeneu vratio među crno-bijele. Ipak i ove godine imaće društvo iz crno –bijele svlačionice. Za PAO je potpisao Milenko Tepić.

„ Milenko zna šta ga očekuje u Panatiniakosu. Većinom su svi upoznati sa sistemom rada Željka Obradovića. Svi znaju kakv je to klub, sličan je Partizanu jer su prisutni familijarni odnosi, dosta smo zajedno tako da sigurno da može očekivati sve najbolje.Na drugoj strani i velike obeveze su. Mi smo prošle sezone osvojili triplu krunu tako da ge ne čeka ni malo lak posao“, upozorava novog saigrača Peković na obaveze u četvorostrukom prvaku Evrope, koji je uz Olimpijakos napopularniji klub u Grčkoj.

U Pirej ne idem.

Upravo su derbiji sa Olimpijakosom ono što je ostavilo najveći pečat na Pekovića u protekloj godini u Atini.

„ Otprilike prije meča razmišljamo kako da izvučemo živu glavu. Prije utakmice samo o tome razmišljamo kako sačuvati živu glavu. Opet trudimo se da se na terenu skoncentišemo samo na stvari na terenu. Veliko je rivalstvo između ta dva tima pošto na protivničkom terenu nema naših navijača i obrnuto. To su izuzetno teške utakmice i utakmice koje svima puno znače. Utakmice koje nose posebnu težinu i svaki put je nešto novo“, rekao je Peković i dodao kako ni ne pomišlja da eventualno prošeta do Pireja gdje se nalazi Olimpijakosova baza.

Upravo će sljedeće sezone sa gradskim rivalom voditi bitku za odbranu titule Evrolige. Olimjakos je i ove sezone uložio puno novca u ionako jak sastav, pojačao se i Real sa Mesinom na klupi kao i Barselona, koja je dovela Riki Rubija.Ni gazde Panatinaikosa nisu sjedile skršetnih ruku. Stgli su mladi Kelates i Tepić, koji će donijeti mladost i svježinu sastavu u kojem su još : Dijamantidis, Focis, Batist, Caracaris, Nikolas.

„ Naš cilj je odbrana titule. Ipak ništa se ne mora. Mi ćemo se truditi da damo svoj maksimum. Real i Olimpijakos su se dobro pojačali i već na početku Evrolige će se izdvojiti ekipe koje konkurišu za visok plasman. Opet to ništa ne mora da znači. Prošle sezone smo od Barselone teško poraženi u oba meča, a na kraju smo postali prvaci Evrope“.

I na kraju je Peković rekao kako je prezadovolja uspjehom košarkaša Srbije naročito jer je sa većinom igrao u Partizanu.

„ Stvarno su napravili ogroman uspjeh. Gledao sam sve mečeve i poslije sam ih sve zvao da ima najiksrenije čestitam. Zaista veliki uspjeh su napravili u Poljskoj“, završio je Nikola Peković. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC