• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo snažniji otpor Nemaca

Autor mondo.rs

Nemcima malo falilo da u Kelnu pobede Francuze i revanširaju im se za težak poraz od pre dva dana.

Ovaj put daleko manjom razlikom i u neizvesnoj završnici, zahvaljujući seriji od 12:2 u poslednja četiri i po minuta, Francuzi su još jednom pobedili Nemačku.

Aktuelni evropski prvaci su pre dva dana deklasirali "pancere" na svom parketu u Strazburu 76:52 i to pošto su napravili seriju 31:0. Na poluvremenu su imali ponižavajućih za Nemce 50:19.


Francuska je u drugom meču, poslednjem pripremnom pred početak Evropskog prvenstva, čiji su jedini od domaćina upravo Nemci i Francuzi, pobedila sa "plus pet" - 63:68 (16:10, 22:22, 10:15, 15:21).

Nemci su poslednje vođstvo (61:59) imali u 37. minutu.

Najefikasniji u domaćem timu bili su NBA igrači, Denis Šreder sa 16 i Dirk Novicki sa 10 poena. Centar Tibor Plajs dodao je osam poena i sedam skokova.

Kod aktuelnih prvaka Evrope i domaćina "nokaut" faze Eurobasketa izdvojili su se Nando de Kolo sa 14, Antoan Dio sa 13 i Mikael Želabal sa 12 poena. Toni Parker igrao je malo i ubacio samo jedno slobodno bacanje.

Nemačka je pre dva uzastopna poraza od Francuske pobedila Tursku, Poljsku, Letoniju i dva puta Češku, a dva neuspeha takođe je doživela u duelima sa Hrvatskom sredinom meseca.

Poslednji poraz "trikolori" su doživeli od Srbije 12. avgusta u Kombank areni (73:63), pre toga samo još od Finske u Tampereu 1. avgusta. Treba, ipak, reći da se osim "orlova" nisu sastajali sa selekcijama koje će pretendovati na najviši plasman na EP.

"Orlovi" će sa Nemcima snage odmeriti u 2. kolu grupe u Berlinu. Prethodno će se Srbija, u subotu, sastati sa Španijom, a Nemačka sa Islandom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC