• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Injekcija, pilula, pa da se pobijemo!

Autor mondo.rs

"Nikada nisam bio pesimista, verujem u ove momke i tako će biti sve dok sedim na ovoj klupi", emotivno je govorio selektor Aleksandar Đorđević pred put u Berlin. Momci, selektore, srećno!

 Eurobasket 2015 Selektor Aleksandar Đorđević o protivnicima Srbije u Berlinu Izvor: MONDO

U četvrtak ujutru, u 7:35, avion sa najboljim košarkašima Srbije poleteće iz Beograda u Berlin da bi iz Lila, ako Bog dan, vratio najbolje košarkaše Evrope.

Ali, o tome se ne govori među "orlovima". I ne treba. Prerano je i ume da bude opasno. To su samo naše, a sigurni smo i njihove želje.

Oni su, dan pre polaska na put prepun neizvesnosti, iskušenja i poteškoća, ponovili da na Evropsko prvenstvo idu, pre svega, da obezbede plasman na Olimpijske igre u Brazilu naredne godine. Kako to nameravaju da urade? Kao i do sada. Kao i lane.

"Da se pobijemo, pa ćemo videti", kaže figurativno selektor Aleksandar Đorđević u "Kući košarke" u Beogradu.

Veče pre toga on je doneo najtežu odluku, dvojici igrača saopštio je da neće putovati na Evrobasket posle 100 zajedničkih dana i 100 litara prolivenog znoja. Možda i više. Kakva atmosfera vlada među "orlovima", srebrnim sa Svetskog prvenstva u Španiji prošlog leta, dovoljno govore i reči velikog patriote Vladimira Štimca, koje nas podsećaju na to šta znači timski duh i kolegijalnost, ali i pravi odnos prema najvažnijem dresu.

Otuda i optimizam, ali umereni, u glasu selektora Đorđevića. Zna koga ima i na koga može da računa, ali zna i koliko su drugi jaki.

"Imali smo izuzetan odnos i rad tokom priprema, sada krećemo na takmičenje, koje nije matematika već sport, gde 2+2 nikada nisu 4. Mi ćemo se potruditi da za nas 2+2 budu 4, da iz zajedništva i motivacije koju imamo dođemo do rezultata koji želimo", rekao je Đorđević i dodao:

Avion za Berlin poleće u četvrtak u 07:35 s Aerodroma "Nikola Tesla". Srećno, majstori!

"Još prošle godine postavili smo kao cilj odlazak u Rio na OI. Tamo može da se stigne na više načina, ali nama je u glavi samo jedno - da dođemo tamo i od prvog dana kažemo da smo došli da se pobijemo za medalju. Nikada nisam bio pesimista, verujem u ove momke i tako će biti sve dok sedim na ovoj klupi".

Bez da je i na trenutak zatražio alibi, Đorđević je rekao ono što svako vidi kada pogleda sastave četiri grupa, raštrkanih po Hrvatskoj, Letoniji, Nemačkoj i Francuskoj. Naša je najteža. I to je činjenica... Ali, to nije nešto što je samo po sebi hendikep, već za pravog sportistu samo - izazov više!

Izvor: MONDO


"Jasno je da imamo najtežu grupu, sa ranjenom Španijom kao protivnikom u prvom kolu. Uvek želimo da ih pobedimo, a videćemo da li ćemo uspeti u tome. Nema potrebe da se bilo koga plašimo. Ulazimo u taj i u sve naredne mečeve sa respektom ali bez straha", rekao je i dodao:

"Teren će pokazati da li smo jaki i da li postoji neko bolji od nas. Ja ne verujem da postoji. Ako pokaže, evo ruka, vidimo se sledeći put".


Anketa

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

  • Francuska

    9.29% (21)

  • Španija

    7.52% (17)

  • Srbija

    77.88% (176)

  • Grčka

    2.65% (6)

  • Litvanija

    0.44% (1)

  • Hrvatska

    0% (0)

  • Slovenija

    0% (0)

  • Nemačka

    0% (0)

  • Turska

    0% (0)

  • Italija

    1.33% (3)

  • Niko od nabrojanih

    0.88% (2)

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

Rezultati


Da li osnovna poruka ostaje "Mir u glavi, vatra u srcu"?

"Tu poruku sam izgovorio prošle godine, mislim da je to bilo posle poraza od Francuske. Nema razloga da to ne ostane naša deviza, jer mislim da ova reprezentacija tako igra i da su te dve stvari jako bitne za ostvarenje cilja".


Povrede? Ima li ih? Ima ih uvek, čak i kad ih ne vidimo...

"Ovi momci uvek idu napred, baš zato što su zacrtali nešto sveto. Ima tu mnogo injekcija, pilula za smanjenje bolova... Svakog leta smo dobar klijent farmaceutske industrije, ali to se sve zaboravlja kada dodje vreme za takmičenje", rekao je Đorđević, naglasivši da reprezentativci u stručnom štabu imaju "ljude koji danonoćno brinu o njima".

Izvor: MN Press, Ilustracija: MONDO - Mario Milojević


To je bilo to od priče u Beogradu. Sledi ono pravo. A, mi znamo da su pravi!

Srećno, "orlovi"!

Naš novinar Mladen Šolak putuje takođe u Berlin i biće "oči i uši" svakog čitaoca MONDA od prvog do poslednjeg dana turnira. Pratite ga na Twitteru i budite uz naš portal i - naše košarkaše!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC