• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale: "Zbog" Garbahose nemamo Bobija!

Autor mondo.rs

"Nacrtaćemo mi akciju, ali...", kaže selektor pred start turnira. Međutim, ostao je optimista i vedrog duha: "Ma, super smo mi".

 Sale: "Zbog" Garbahose nemamo Bobija! Izvor: MONDO/Mladen Šolak



/Od reportera MONDA iz Berlina/

Već je poznata fotografija na kojoj Pau Gasol, Huan Karlos Navaro i Aleksandar Đorđević sede u svlačionici Barselone posle jedne od utakmica. Španski superstarovi tada su krčili put ka zvezdama, srpski selektor već je bio jedan od najvećih u Evropi.

Danas su na suprotnim stranama, ali u istom hotelu Andels, u Berlinu. Đorđević je šef stručnog štaba "orlova", a Gasol centar "furije", prvog rivala naše reprezentacije na Eurobasketu (subota, 18.00 časova).

"Super je i dan danas. Sjajni momci, velike svetske zvezde, Sećam se svog bitisanja u Barseloni, njihovih početaka. Otprlike sam stalno insistirao na pitanju 'Nećete valjda da igrate evropsku košarku, dajte još malo više treninga, profesionalnosti'. Imao sam specijalan odnos prema njima, njihove karijere su fenomenalne... Svaka čast...", rekao je Đorđević u petak izveštačima iz Srbije, razgovarajući o startu Eurobasketa.

Anketa

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

  • Francuska

    9.29% (21)

  • Španija

    7.52% (17)

  • Srbija

    77.88% (176)

  • Grčka

    2.65% (6)

  • Litvanija

    0.44% (1)

  • Hrvatska

    0% (0)

  • Slovenija

    0% (0)

  • Nemačka

    0% (0)

  • Turska

    0% (0)

  • Italija

    1.33% (3)

  • Niko od nabrojanih

    0.88% (2)

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

Rezultati


Sreo se selektor i sa Garbahosom, koji je već nekoliko godina takođe deo ekspedicije Španije na svim velikim takmičenjima. Sada je funkcioner.

"Sad ovde smo se videli. Ljut sam na Garbahozu, pitajte ga šta sam mu rekao", zastao je Đorđević uz osmeh, pa nastavio konkretnije:

"On je krivac što mi ove godine nemamo jednog igrača. Klauzula NBA da mogu da zabrane nastupe igračima koji imaju ugovore počela je sa njim. Vi se toga ne sećate, ali on je to rekao da ne mogu da mu zabrane, igrao je, pa je NBA reagovao i tražio da se unese sada poznata klauzula, pa smo ovde bez jednog važnog igrača zbog njegove greške".

Jasna je aluzija na zabranu San Antonija izrečenu Bobanu Marjanoviću, zbog koje "orlovi" jako oštećeni i oslabljeni dočekuju Evropsko prvenstvo.

Garbahosa je, u slučaju koji je naveo Đorđević, bio igrač Toronto Reptorsa i suprotno volji kluba nastupio na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

Đorđević je još jednom upitan za Marjanovićevo odsustvo i za poremećene planove.

"Ne govorimo u svemu tome da smo ostali i bez Krstića, koji deset godina igra prvog centra reprezentacije i koji je jedan od dominantnih centara u evro košarci, nije to malo. Nemamo baš toliko prava da se odreknemo bilo kog igrača. Pomogao bi u danima takmičenja...  Moj stav o tom slučaju je sad mnogo oštriji i mnogo sam ljući. Taj stav je iznesen u krugovima saveza i biće iznesen i igračima i igraču".

Koliko je takva situacija poremetila plan da "orlovi" ove godine tempiraju formu za start takmičenja?

"Kod nekih igrača očigledno. Bez obzira na to, to je bio cilj u početku, ali naš plan koji je napravljen u početku nije mogao da bude ispraćen i to je problematika. Posle 23 dana morali da menjamo u hodu. To za same igrače nije lako, a za nas... Mi ćemo da nacrtamo, ali..."

"Super smo mi", nasmejan je završio selektor.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC