• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Island imao šansu!

Autor mondo.rs

Autsajder B grupe Evropskog prvenstva pretio iznenađenjem protiv Nemaca, predvođenih Dirkom Novickim.

Reprezentacija Nemačke pred svojim navijačima u Berlinu je slavila neubedljivu pobedu nad atipičnom i veoma "žilavom" ekipom Islanda - 71:65 (20:14, 21:12, 18:17, 12:22)!

Prema očekivanju, učinkom su se izdvojili NBA igrači Dirk Novicki (15p, 7sk) i plejmejker Denis Šreder (15p, 6sk, 4as, 4izg), dok je Islanđane sa 23 poena i pet asistencija predvodio njihov najpoznatiji košarkaš Džon Stefanson.

Nemci, sa kojima se Srbija sastaje u nedelju od 15 časova, vodili su od prvog do poslednjeg minuta.

Krajem treće (59:41) i početkom četvrte četvrtine (61:43) bilo je po 18 poena razlike, da bi Island trojkom Beringsona nepuna tri minuta pre kraja prišao na svega 69:63!

Momci sa krajnjeg severa Evrope u tim trenucima su igrali odličnu odbranu, u redove domaćina uvukla se nesigurnost i lopta je u napadu išla kao "vruć krompir". Island je imao čak četiri napada da dodatno smanji razliku, ali u jurnjavi koju su nametnuli ni sami se nisu najbolje snašli....

Nemačka je u završnici ubacila dva puta po jedno slobodno bacanje (Gavel i Gifaj), što joj je bilo dovoljno da sačuva pobedu i spreči blamažu na startu takmičenja.

Zanimljivo je da su Islanđani i u trećoj četvrtini uhvatili priključak, smanjivši na 48:41, nakon čega su prokockali tri uzastopna napada i bili kažnjeni serijom od 11:0!

Obe ekipe bile su ispod proseka u šutu za tri (Nemačka 6/20, Island 7/25).

Gosti su završili utakmicu sa osam skokova manje, što je dobro kada se ima u vidu visinska prednost "pancera". Nemački selektor Kris Fleming morao je da se prilagođava brzini protivnika, pa je tako novopečeni NBA centar Tibor Plajs (ex-Barselona) odigrao skromnih 13 minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC