• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ko će da čuva Novickog? Pa, Bjelica"

Autor mondo.rs

Svetislav Pešić jedan je od najtraženijih sagovornika u Berlinu ovih dana. U subotu je za srpske medije govorio o nedeljnom duelu Nemačke i Srbije.

 Ko će da čuva Novickog? Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Berlina/

Svetislav Pešić jedan je od stručnjaka koji su jako dobro upućeni i u srpsku i nemačku košarku. Možda ih poznaje i bolje od drugih.

Reprezentacije obe zemlje vodio je do titula šampiona Evrope, s tim da je SR Jugoslavijom osvojio i Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu. Danas radi u Bajernu, u kojem je prošle godine vodio brojnu srpsku koloniju (Micić, Štimac, Savanović).

Stoga, odličan je sagovornik za priču o utakmici Nemačka - Srbija, koja će biti odigrana u nedelju, u 2. kolu Eurobasketa.

"Taj meč mnogo će zavisiti od prvog kola. Svi su Nemce unapred proglasili za favorite i u prvom kolu, a protiv Islanda nikome neće ovde biti lako. Ako ih krene šut, to može da bude vrlo opasno".

Prema Pešićevom mišljenju, Nemci će rasterećeniji ući u duel sa vicešampionom sveta

"Nemačka ne mora da pobedi Srbiju. S obzirom na to da je Srbija trenutno bolja, to im nije odlučujuća utakmica, a kad je tako, onda imaš tenziju, ali nemaš pritisak. Biće to utakmica u kojoj naši imaju više argumenata da pobede, ali meč traje 40 minuta, pa ćemo videti".

Na pitanje ko može da sačuva Novickog, odgovorio je uz osmeh.

"Pa, Bjelica recimo...".

Mnogi i Pešiću pripisuju zasluge za veliki uspon novog igrača Minesote prethodnih godina. Prvi mu je pružio šansu na velikoj sceni, u dresu Zvezde.


"Prvo, on je najzaslužniji, a mi koji smo bili u prolazu sigurno smo uticali na njegov razvoj, razumevanje košarke, na njegov odnos, na njegov trening".

"Kariju" je izuzetno drago dok gleda u kakvog se igrača formirao njegov nekadašnji učenik.

"Bjelica je postao ozbiljan dečko, porodičan, ozbiljan igrač. Dobio je neophodno samopouzdanje koje mu je uvek malo falilo. Napunio se iskustva, igrao je 2-3 godine najjaču ligu Evrope - Španiju, igrao je onda za Fenerbahče i sad je tamo gde pripada, iako bismo svi voleli da je u Evropi", dodao je Pešić.

Srbija i Nemačka igraće meč 2. kola EP u nedelju u 15.00 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC