• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Šteta...

Autor mondo.rs

Selektor Srbije žali što njegov davno apostrofirani cilj - pobeda nad Španijom - nije ostvaren u važnijoj utakmici.

 Đorđević nakon pobjede protiv Španije Izvor: MN PRESS

Serđo Skariolo, selektor Španije, podsetio je na konferenciji da je Srbija i 2009. pobedila Španiju u prvoj utakmici prve faze, a da je onda "furija" počela da igra sve bolje i bolje i da je došla do titule.

i selektor Srbije Aleksandar Đorđević setio se tog podatka kada je seo pred novinare.

"Ja sam to hteo da kažem, ali sam prećutao. Mi smo tada uzeli srebro, koliko se sećam", uz dozu ironije primetio je "Sale Nacionale".

Na konstataciju novinara da su Španci u tom finalu "prebili" Srbe, imao je spreman brz odgovor:

"Neka probaju, neka probaju opet. Upotrebio sam već tu reč ovih dana", nasmejao se Đorđević i onda počeo sa ozbiljnijom analizom.

"Mi smo došli do određenog saznanja da smo mi dobra, dobra ekipa i idemo da se otvoreno borimo za medalju sa svakom ekipom".

Dok je razgovarao sa novinarima, reprezentativci su se pripremali za izlazak iz hale, posle jako, jako slatke pobede nad velikim rivalom. Večeras, ipak, neće imati vremena za slavlje.

"Posle večere ćemo gledati narednog rivala. Nema vremena ni za trening. Svi imamo naporan raspored i zato je ovo takmičenje teško i zato ga volim. Pobedili smo prvu i ona ostaje iza nas".

"BIO JE SMRTONOSAN"


"Nemanjina igra sve objašnjava. Danas je bio smrtonosan. Dugo ga nisam video ovako eksplozivnog. Igrao je ovako protiv nekih od najboljih 'četvorki' Evrope. Definitivno je bio ključni igrač. Ali, sutra igra sa Novickim i to je sada najvažnije (osmeh). Naravno, moje pohvale se odnose i na druge", izjavio je Đorđević u delu pres konferencije na engleskom.

Međutim, pre nego što se trijumf nad "furijom" stavi ad acta, pristao je da uđe u detalje utakmice koja je raspalila ionako velike želje navijača.

"Kao što znate, prošle godine sam zacrtao ovo (pobedu nad Španijom - prim. aut) kao jedan od ličnih ciljeva i uspeli smo da dođemo do toga. Šteta samo što nije neko finale".

"Igrala se prava utakmica. Naš plan, moj neki plan je da pokažemo da smo sigurni u svoje kvalitete. Ovo su samo potvrde i dobijamo ih par godina. To su potvrde da stičemo i kvalitet i sigurnost. Drugačije igrači osećaju sve ovo, drugačije igraju u ovim situacijama. Lakše im je da igraju. Samo ne treba da odemo u drugu krajnost i da mislimo da smo završili", upozorio je selektor.

Potom je i pojedinačno prokomentarisao nastup svojih izabranika. Naravno, sa akcentom na neverovatnog Nemanju Bjelicu, koji se na momente činio nezaustavljiv.

"Individualno, sigurno smo svi pratili Markovića i njegovu agresivnost. On je postao apsolutni lider u toj našoj igri. Teo nas, naravno, sve poveže napadačkim stvarima, Nedović je uneo veliki preokret u drugoj četvrtini, kada je došao svojim talentom i znanjem do par dobrih stvari i Bjelica koji je odigrao po meni najbolji meč u dresu Srbije. Velika utakmica i mislim da je ovo njegova najbolja. Ne pamtim, recite mi vi...", upitao je Đorđević novinare.


"Bio je i agresivan u prodorima, u kreaciji, imao je najviše minuta, bio je i na Mirotiću i na Gasolu i Rejesu. Odigrao je stvarno dobru utakmicu. Kuzmić je dao doprinos odbranom. Bogdan isto, nije došao do napadačkih stvari koje može da uradi, ali je dao izuzetno važnu trojku posle trojke Bjelice preko puta naše klupe", podvukao je.

MINUTAŽA

"Razmišljaćemo o kombinovanju ekipe, ali osim Bjelice, malo je tu igrača koji su odigrali više minuta. Svi su u planu. I dalje imamo i te kako veliku rezervu".

Tokom konferencije, posle priče o dobrom skoku svog tima, Đorđević je i kucnuo u drvo.

"Mi smo ekipa koja ima sistem odbrane koji nam to omogućava. To nam je jedan od ciljeva svaki dan. Protiv ove ekipe je bilo dosta teško ostvariti ofanzivne skokove, jer oni su ipak tu dominantni godinama, ali uspeli smo da dođemo do 10, što nam je dalo par novih napada. Solidna i dobra utakmica. Potvrda nekih ideja i nečega što smo svi zajedno započeli... Sutra nas čeka druga, pa se vidimo posle utakmice".

Srbija je u "Mercedes-Benz areni" igrala praktično na domaćem terenu.

Navijači iz različitih krajeva Nemačke, Austrije i Srbije napunili su halu i stvorili ambijent kao da se igra u našoj zemlji.

"Ja ovoliko nisam očekivao. Stvarno, neizmerno hvala. Za to se igra. Te emocije koje igrači njima mogu da pruže i oni igračima... To nas tera do maksimuma onoga što možemo i što znamo. Neizmerno smo zahvalni, strašna stvar".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC