• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam je Španija poručila rasturanjem Turske?

Autor mondo.rs

Utakmica Španija – Turska, ali i dva nastupa Italijana do sada na Eurobasketu, polako nagoveštavaju rasplet u našoj grupi.

Posle žreba nazvana "grupa smrti", bar sudeći posle dva kola, nije baš tako ubitačna. Ili, da se bolje izrazimo, moglo bi da se ispostavi da neće biti.

Jer...

Nakon što je pala prva "stotka" na turniru, i to u obruču reprezentacije Turske, možemo da kažemo da smo bar dva puta na delu videli svaku reprezentaciju u našoj, berlinskoj Grupi B.

Konkretno, Španci su nam večeras pobedom od 104:77 (24:18, 30:20, 27:18, 23:21), a bilo je i 104:70 na ulasku u poslednji minut, poručili figurativno rečeno da je Sultan go, i da Turska ni ovog puta nema ozbiljan sastav kadar za velika dela.

A, ta Turska je u prvom kolu pobedila Italiju, koja je ranije u nedelju jedva pobedila Island.

Da skratimo, svi su izgledi da je najgore u prvoj fazi iza "orlova" i da su upravo pobede nad Španijom i Nemačkom pobede koje su ključne u borbi za poziciju B1, što znači početak druge faze protiv A4 u Lilu, u nedelju u toku dana.

Špance je do trijumfa predvodio Pau Gasol sa 21 poenom, dok je Serhio Rodriges dodao 14. Selekciju Turske predvodio je Ersan Ilijasova sa 15 poena, a Husein Koksal i Melih Mahmutoglu dodali su po 12.

Srbija (2-0) je u prvom kolu nadigrala Španiju (1-1), potom se namučila protiv Nemačke (1-1) i posle dana pauze u ponedeljak vezaće tri utakmice u tri dana, sve u terminu od 14:30, protiv Islanda (0-2), Turska (1-1) i Italije (1-1).

Besni zbog onoga što se dogodilo sinoć i rešeni da prikupe neophodno samopouzdanje, najbolji košarkaši Španije nagazili su Turke već u prvoj četvrtini a do sredine druge bilo je 22 razlike (50:28). U trećoj, "furija" je imala plus 29, a pred kraj meča i plus 34.

Anketa

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

  • Francuska

    9.29% (21)

  • Španija

    7.52% (17)

  • Srbija

    77.88% (176)

  • Grčka

    2.65% (6)

  • Litvanija

    0.44% (1)

  • Hrvatska

    0% (0)

  • Slovenija

    0% (0)

  • Nemačka

    0% (0)

  • Turska

    0% (0)

  • Italija

    1.33% (3)

  • Niko od nabrojanih

    0.88% (2)

Ko će biti prvak Evrope u košarci?

Rezultati


Pokretljiva španska odbrana, koja na otvaranju nije imala rešenja za igru naše reprezentacije, spustila je Turke na 21/44 u šutu za dva i da nije bilo osam pogođenih trojki iz 26 pokušaja, tim Ergina Atamana doživeo bi još veći debakl, o kom i ovako svedoči odnos u skokovima.

Španci su toliko često pogađali koš (40/63 iz igre), da su Turci više skokova skupili u napadu, posle sopstvenih promašaja (17), nego u odbrani (13), a to se zaista ne viđa često, još ređe na velikim takmičenjima. Sa samo deset asistencija za 40 minuta igre, koliko je Turska uspela da sakupi, mislim da je ove večeri našem timu poslata poruka:

"Momci, najveći deo posla ste obavili, sad samo hladne glave dovršite to, pa idemo u Lil s prvog mesta".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC