• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su to "glupe grčke fore"?

Autor mondo.rs

Ili bolje rečeno, kako se Roko Leni Ukić ljutnuo jer su Grci igrali "pik end rol".

Vodili su Hrvati gotovo 36 minuta protiv reprezentacije Grčke, ali onda kada je trebalo da se lomi meč "stegla se ruka". Sa druge strane, baš takve mečeve obožavaju "match-winneri" iz Grčke, a i Olimpijakosa - Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis.

Grčka je na kraju pobedila Hrvatsku 72:70 (13:18, 15:15, 23:24, 21:13).

Ovaj dvojac je odigrao ko zna koliko ovakvih mečeva i po ko zna koji put "fortuna" je bila na njihovoj strani.

Roko Leniju Ukiću pak nije smetalo to što je Grčka imala sreće, pa je Spanulis pogađao sa devet metara, a Burusis ubacivao preko Ante Tomića u padu. Ne, njemu su zasmetale - "glupe grčke fore"!?!

"Inače ne primam teško poraze, ali ovaj mi stvarno nije dobro pao. Zadnjih pet minuta smo ostali bez gasa, na kraju su nas uhvatili na glupe grčke baze (fore), dva 'pik end rola' i dve pogrešne odluke sudija, dva nepostojeća faula Spanulisu na ime. Šteta, stvarno smo dobro igrali, bespoštedna je bila borba", rekao je Roko Leni posle utakmice sa Grčkom.

Ukić je bio jedan od najboljih aktera ovog meča, pošto je upisao čak 14 poena. Ovaj poraz na "kvalitet i iskustvo" mu je baš teško pao, a tek je druga utakmica...

"Za jednu je loptu ispalo. Žao mi je što 35 minuta dobre igre, bez dvojice važnih igrača, nismo krunisali pobedom. Ostali smo bez ideje u napadu zadnja 3-4 minuta, što ekipa kao Grčka zna iskoristiti. Dugo je prvenstvo, nema očajavanja, kad možemo igrati sa Grcima, možemo sa svima."

U trećem kolu se Hrvatska sastaje sa Makedonijom, pa se nadamo da će sve biti po volji iskusnog Splićanina, te da Makedonci u rukavu ne kriju neke "makedonske fore" - recimo "pik end rol" u režiji Ilijevskog i Samardžiskog (ili naturalizovanog Amerikanca Hendriksa).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC