• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Ja sam "loš policajac" u štabu

Autor mondo.rs

Selektor Srbije veruje da će se šut spolja popraviti, traži veću koncentraciju pojedinaca u odbrani i opominje da se Island ne sme potceniti.

 Selektor Srbije veruje da će se šut spolja popraviti Izvor: MN PRESS

"Orlovi" koriste u Berlinu dan za odmor.

Uz trening u "Mercedes-Benz Areni" i rad u teretani, ekipa Saše Đorđevića oporavlja se od napora u prva dva dana i sprema za utakmice koje je očekuju: Island (utorak), Turska (sreda) i Italija (četvrtak), sve u terminu 14.30.

"Ovo jeste dan za oporavak kroz rad. Malo teretana u hotelu, malo trening...", rekao je selektor novinarima na kraju rada ekipe.

Kakav je plan za opuštanje igrača?

"Ima zaduženih za opuštanje. Ja sam kontra, ja sam 'bad cop'", objasnio je Đorđević uz osmeh i okret ka terenu, na kojem je Miroslav Muta Nikolić ko zna koji put ponovio svoje: "Idemooo".

"Svaki početak na ovakvim takmičenjima nije lak ni za protivnike ni za nas Verovatno će i Španci reći da su stegnuti, a ovo su protivnici gde svako svakog može da pobedi. Nemamo prava na prepotentnost, apsolutno ne. Došli smo ovde da se korak po korak borimo da dođemo do borbe za medalju", dodao je selektor.

Dan pre meča protiv Islanda, Đorđević upozorava ekipu da ne pada u zamku i još jednom poručuje da veruje u svoje izabranike.

"Mislim da u takmičenju u grupi, pogotovo na početku, kad su svi sveži, sa ambicijama i očekivanjima, ne postoji ime za koje se može reći da je favorit. Mi ne bismo smeli da upadnemo u tu zamku. Ja sam govorio to i pre - respektujemo jako svakog protivnika, tako i Island".

Kakvu košarku igraju debitanti na Eurobasketu?

"Nezgodni su, igraju sa fenomenalnom podrškom navijača, sa izrazitim timskim duhom, atipično, vrlo brzo, šutiraju svi za tri poena, jako su pametni u defanzivnim preuzimanjima, imaju kvalitet i kao što je rekao Stefanson Markoviću: 'Dolazimo da vas pobedimo'. To bi trebalo da nam bude lampica, da najozbiljnije moguće priđemo toj utakmici".

Uz potvrdu da su svi igrači zdravi i spremni da igraju, selektor je govorio i o pozitivnim i negativnim stvarima u igri "orlova".

"Zadovoljan sam rezultatom sigurno, jer smo došli do nečega čemu smo težili. Zadovoljan sam dobrim radom, odličnim zalaganjem i odnosom prema igri. Konceptualne greške koje se pojavljuju kod nekih igrača, onemogućavaju nam da igramo odbranu onako kako je spremimo i u odnosu na energiju koju potrošimo i koju, nadam se, svi vide. To je stvar koncentracije i individualne taktike, koja mora bolje".

Utisak je, za sada, da će Srbija igrati skoro perfektno kada se namešte i nišanske sprave.

"Kojim sportom da se bavimo? Hoćemo odbojku, vaterpolo?", konstatovao je Đorđević uz osmeh.

"Kako volim da kažem, igra se zove basketball ili 'ball in the basket' i treba i pogoditi, ali imamo već neke karakteristične znake igre, koji mi daju sigurnost. Pogodićemo mi šuteve. Bili smo i u prvoj i u drugoj utakmici malo stegnuti, kao da svaka trojka vredi devet poena. Sa malo smirenosti i staloženosti igra će doći do nas. Očekujem da ćemo polako nalaziti te šuteve i da ćemo umesto 4 ubaciti bar desetak od 30 i to će biti druga priča".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC